Sun: Feb. 28, 2010

Ahh, vad harligt det var att traffa Zabdi igen!!.. :) Trodde inte jag skulle bli sa excited men det blev jag, har skrattat hela helgen, haha. Kom fram igar vid 08, tog metron till Observatorio, dar mottes vi upp. Akte hem till honom, at frukost, begav oss ut pa aventyr.. till Coyoacan, mitt favoritstalle i Mexico City, sa fint! Bilder kommer imorrn nan gang. Pa kvallen drack vi Mezcal och Tequila sa att vi blev bra snurriga, men det var iaf langesen jag sov sa gott! Trots att det var pa en tunn madrass :)

Idag ska vi halsa pa Zabdis mammas morbror, pa min begaran, hahaha, jag har saknat honom sa mycket! Kanonharlig mexikansk gubbe med skon ironisk humor :) Aker nog tillbaks till Guadalajara inatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 26, 2010

Jäkla fin dag på barnhemmet. Skedde ett litet missöde på lunchen; Mariané åt knappt någonting. Jag tog ut henne i solen en stund, men tog sedan in henne igen för hon såg så extremt energilös ut. Satte rullstolen nära bordet med mat, och flickan måste varit döhungrig, för hon välte ut alla matskålar över sig.. haha! Så jag fick ta lilla gumman till sin säng, byta kläder, göra ren både henne och golvet. Sen matade jag henne med nappflaska i kanske 20 minuter, var så mysigt att bara ligga nära och hon älskade det. Kom ihåg att hon är 11 år men knappt kan röra sig.

Blev ingen fika ikväll med Citlaly, hon hade skolarbete att göra. Istället har jag pratat med Tomas ca en timme på skype, det är fasen rekord.
Haha, gud, vad löjligt det här kommer låta, men fasen vad båda fnissade, fnittrade, skrattade.. blir som nykära direkt vi är borta från varann mer än en vecka. Åh, baby baby, det var så underbart att prata :) Och om du läser här, bli inte skraj nu, men vet du hur underbart det känns med dig, tryggt, känna att man vill vara med någon livet ut, ha ungar, hus, ett liv, allting, jag blir tårögd.

Nog med känslodravvel, men det är bara en sån bra dag :) Ikväll ska Manuel skjutsa mig på sin "moto", motorcykel, till busstationen :) Ska vila lite och sen ladda upp med lite frukt, chips kanske, nåt sött, någon öl till bussresan, för efter en hel vecka med promenader till-från barnhemmet ska jag verkligen njuta i helgen, av god mat och andra goda saker!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 25, 2010

Har varit duktig och skrivit klart artikeln + skickat in bilder till NLT nu. Känns skönt!

Imorgon: äntligen sysselsättning. Jobb 09.30-15, sen en fikadate med en tjej från couchsurfing (Citlaly) 18.00. Runt 23 skjutsar Manuel mig till busstationen, där tänker jag knäppa en öl så jag sover gott hela bussresan till Mexico City!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 25, 2010

Talar man klarspråk så kan man oftast lämna det sedan. Det är oftast det bästa, trots att det är jobbigt. Nu är det jusom upp till bevis, och jag kan slappna av. :)
Sorry det lite gåtfulla inlägget, det är bara småsaker ändå.. ^^

Sitter på Starbucks och har haft en jättefin dag på barnhemmet. Det var en liten minifest för en i personalen fyllde år, smakade på en ljuvlig morotskaka, sen tog jag med mig Manuel som kameraman och filmade, äntligen!! Så jag har jobbat hela kvällen med filmen som snart kommer upp på peaceandlovebloggen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 25, 2010

De senaste 10 dagarna har gått fint som tusan. Mått jättebra i solen och med människorna. Men idag känner jag mig lite ledsen här på andra sidan jorden. Känner mig trött känslomässigt. Skulle önska att Tomas var online mer på msn men han är inte så mycket för sånt, inte heller när jag är på andra sidan jorden. Nåväl, det går över. Orkar inte vara positiv i det här blogginlägget, hoppas ni har överseende.
Fast jag måste tillägga en sak. Min käre Hans är som min andra pojkvän, hon finns verkligen alltid där när man behöver någon som mest. Måste också tillägga att min lillebror Simon verkligen är underbar :). Lade upp en text om lite dåliga saker som hänt för några år sen, och han brydde sig verkligen. Han är bra mogen för att vara 14 år. Längtar tills man kan börja festa med honom, vad kan det bli, om 2-3 år :)

Blev lite gladare nu när jag tänkte på mina människor där hemma, hihi.
Nu ska jag snart klä på mig och gå till barnhemmet, klockan är 08.26 här. Saknar er, alla som läser.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wed: Feb. 24, 2010

Jag åker till Mexico City fredag natt. Zabdi är ledig och han verkar tycka det är kul att jag kommer, trots att det var jag som fick styra upp'et. Nåväl, jag tycker det ska bli kul att träffa honom, var ju faktiskt ett år och två månader sedan! :)

Och trot eller ej, jag ser jättemycket fram emot att få komma till Distrito Federal igen! Trots höjden på ca 2200 meter över havet (man blir jättetrött!), folkmängden, trafiken.. tja, jag spenderade ju åtminstone tre hela månader där 2008, så det ska bli spännande att komma tillbaks, gå samma gator, se samma saker.

Sedan är allt så billigt där, man kan käka sig proppmätt en kväll på tacos för 15 kronor, och då är tacosarna himmelskt goda.. Men det kommer vara ganska kyligt om nätterna märkte jag, bäst jag pälsar på mig!

Undrar förresten vart fan man köper bussbiljetter, bara att börja kolla med mexikanerna..

Idag fyller Axel 20 år, grattis till honom!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 23, 2010

Saker jag är glad och tacksam över i mitt älskade hemland:

Att jag har två föräldrar som är mer eller mindre inblandade i mitt liv. Att jag har fyra syskon. Att jag för alltid kommer ha ett hem, eller flera, att komma till, om livet skulle gå i kras.

Svensk sjukvård. Jävligt långsam ibland (eller är det vi som är EXTRASTRESSADE?) men det tar i alla fall inte sju år, som det har tagit för en flicka på barnhemmet att få några enkla tips av en fysioterapeut om hur hon ska slippa krampa ihjäl sig. Jag lovar, klaga inte. * Det är lätt att vara kaxig och stå emot svininfluensavaccin i ett i-land, det är inte lika enkelt som fattigman av lägre klass i landet Mexico.

Landet fullkorn, bryggkaffe, grönsaker och mycket fibrer. Det må finnas en hel del snabbmatskedjor i Sverige, men inte på långa vägar lika mycket som här. Ännu värre är den öppna försäljningen av socker, godis, chips, "vatten" (som är saft) och annan skit/halvfabrikat som här. ALLT innehåller socker, pulverkaffet, "naturell" yoghurt här är inte naturell, den är sprängfylld av den billiga grödan och de dricker aldrig rent vatten till maten.

Min underbara, älskade Tomas. Träffade två européer här, en finska och en polska, båda fnissade glatt åt sina mexikaner de kärat ned sig i. Tjejerna var 17 och 18 år. Det kommer aldrig hålla tänkte jag, jag har gjort likadant. Visst är det kul.. men att vara sliskigt stadig är ÄNNU bättre, man får en helt annan inställning till män. Innan var det: hur ser jag ut? Tycker de jag är snygg? Hur kan jag flörta omkull den här killen? Nu är det mer: show me what you've got in your itty bitty BRAIN, boho! I'm not interested.

Saker jag är tacksam över här i mitt älskade andraland Mexico:

Att människorna är så fruktansvärt
lättsamma, öppensinnade och hjärliga. Man skrattar mycket och länge och gärna. Få människor verkligen grubblar/oroar sig över saker. Man visar helt enkelt vad man känner, säger rakt ut vad man menar och undviker att trippa på tå. Pussas när man hälsas, tar gärna i varann. Kvinnorna på barnhemmet är enormt kärleksfulla mot barnen men också raka och tydliga.

Tillgängligheten
då man behöver något; må det vara en buss som tar dig in till staden, öl, läkemedel, internet eller mat. I Guadalajara finns det minst en butik i närheten som har öppet 24/7. På gott och ont, i "apoteken" kan man även köpa både mat och öl.

Färsk frukt, chili och lime.
Enough said, jag har ALLT jag behöver för att smaksätta min mat.

Solen
som finns någonstans i landet året runt.

* Shirin, visst är det lätt att bli arg, jag ger mig fan på att kärringen var en riktig jävla surf*tta.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 22, 2010

Fin dag i solen, jag tog ut ungarna en och en på deras lilla plätt. Lånade ut mina brillor och busade med dom, smekte och så. Så fina dom är!
Jobbade 09.20-13.40 idag, sen var jag så hungrig så jag tog bussen hem. Idag gick jag nämligen till jobbet, haha. Tog en 45 minuter kanske men det var skönt.

Nu har jag satt i mig två tortillas med frijoles (bönor) samt en skål med frukt. Ska smälta maten lite och sen bege mig till Galerias ännu en gång, för att träffa finskan och hennes polska vän. Starbucks den här gången.


Jag ser på dig och ler. Tänk att vi kan vara på så olika håll men ändå så nära. Alltid, mitt hjärta.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sun: Feb. 21, 2010

Har tagit en långpromenad idag och solat. På eftermiddagen fick jag höra att señora Gloria och Maria Luisa hade köpt frukt till mig - honungsmelon, apelsiner, ananas.. och jag som köpte en hel ananas själv! Och papaya. Tog mig en frukttallrik och njöt gött i solen.

Kollat på halva Snabba Cash (JOEL KINNAMAN!). Har även Avatar och Inglorious Bastards på nedladdning. Tankar så mycket jag kan här i det laglösa landet ;) . Duktig som jag är har jag i princip skrivit klart artikeln till tidningen också. Klapp klapp!
På kvällen bjöd Gloria, krut-tanten utav helvete, och hennes väninna mig och Maria Luisa (hembiträdet) på "kvällsmål", tortillas med mycket majs-massa och ost inuti, var lite för mycket för min smak.. men trevligt var det! :)

Ser fram emot morgondagens jobb, hoppas jag får filma barnen nu. Ska ta mig en morgonpromenad till hemmet, tror det kommer gå på en timme ungefär, tröttnar jag får jag väl hoppa på bussen längs vägen. Wish me luck! Nu ska det hållas igång. Pussel å kram, nattinatt



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sat: Feb. 20, 2010

Haft en bra dag med Ania i centrum och på något som heter Tianguis cultural (ett stort torg fyllt av små stånd med alternativa och vanliga prylar, samt massor med folk). Det var sol och jätteskönt så jag kunde gå i linne. Köpte en skitsnyggt skuren grön klänning (samma färg som mina ögon) för bara 144 kr, en sportbehå utan band för 20:-, ett peacehalsband för typ 40, allt var extremt billigt :) Ska leta upp ett par Converse innan jag åker hem, här får man dom för 200 kronor. (Förstår att en del säkert kommer vilja att jag köper med något hem, jag får se hur jag har det i resväskan..)

Samt så gjorde jag en hennataturering för typ 30:- :)


Lite bilder













Min vän Ania till höger och hennes kompis till vänster :)



Hon är en av alla de mexikaner som säljer handgjorda smycken på gatan :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sat: Feb. 20, 2010

Igår åkte jag, Reni och Ania in till Guadalajara centrum. Glömde minneskortet till kameran i datorn, som vanligt, dumbom. Det var jättefint! Stort, man skulle kunna gå runt i timmar och bara titta på folk. Fanns dessutom ett megastort torg med en byggnad som inrymde miljarder olika piratkopierade saker, allt ifrån skor till kläder till datagrejer. Jag köpte ingenting, men det kan tänkas att jag sticker dit innan jag åker hem till Svea igen!

Sen bjöd Reni på kvällsmaten - taquitos såklart, vid hans favorittacoställe på gatan. Tog fyra stycken, två al pastor, en bistek, och en chorizo. Mmm, chorizon smakade ljuvligt!  Efter att vi käkat drog vi hem till Reni som bor hos sin morbror, som tydligen är en _mycket_ rik man, för Reni bor där gratis i hans enormt stora takvåning med utsikt över hela Guadalajara. Vi lyssnade på lite mexikansk/svensk musik på datorn, jag drack en corona och käkade Jalapeño-chips.

Ja, haha, det blir ju inte mycket av träning här, mer än långa promenader då och då. Men det får gå :) kroppen gnäller väl lite när man går i trappor och sådär, men jag får använda musklerna hemma i Sverige sen igen, nu tänker jag bara njuta i fem veckor till. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 20, 2010

Om ni inte läser på http://peaceandloveimexico.blogg.se så publicerar jag även lite bilder här :)





Idag var det, som skrivet i andra bloggen, en riktigt fin solig dag. På barnhemmet och ute. Dom är fortfarande restriktiva med att jag filmar, men hoppas att det blir ändring till nästa vecka. Slutade för dagen runt 14, kom hem, slängde i mig nån form av köttbullar och pasta och senare papaya. Kan stolt säga att på 2 dagar har jag käkat ett kilo papaya och typ ett halvt kilo ananas, all fresh! ♥ :D Bra för magen minsann.

Har pratat en timme med min Hääss on the line Skype, slänger upp en bild på även henne. Once a homie, always a homie. Once a best homie, always a best homie! :D



Känner mig för övrigt väldigt hemma här. Det är nog för att jag är mer hemma i mitt own home, skallen. Life is a holiday under the sun, som Björn skulle ha sagt det. Byt ut holiday mot bitch och det är ändå lika trevligt ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Thu: Feb. 19, 2010

Träffade aldrig engelskvinnorna igår, utan tog istället en busstur till Plaza Galerias. Hade bestämt träff med en finländska där som kom på besök med sin mexikanska klass till barnhemmet. Vi fikade på Italian Coffee company och strosade runt i alla miljarder butiker, var riktigt trevligt! :) Finns otroligt snygga klänningar i axelbandslösa modeller som jag bara älskar. Tyvärr har jag inte pengar till att köpa annat än det allra nödvändigaste.

Pratade även en stund med Tomas igår, men Skype krånglade en del, så det blev inte så länge. Fick en släng av hemlängtan, men eftersom han har det så bra där hemma så är det meningslöst, jag har det ju jäkligt kanon här med. Snart ska jag gå till bussen som tar mig till barnhemmet, men jag lär leta efter en hydrokortisonsalva i deras drugstore först, mina ögon vill snart inte mer. Torra och svullna om vartannat, jäkla temperaturomställningar.

Sista dagen med barnen innan jag tar helg. Idag ska jag göra ännu bättre jobb, ta ännu mera kort. :)


Noora


Här bor jag :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 18, 2010

En lite sämre dag, blev rätt berörd av massa hemskheter som barnen varit med om. Stackars mina flickor och pojkar.. men aja, det är bara komma igen imorgon.

Har ätit frukt till lunch; köpte papaya/ananas för 10 och 12 kronor kilot, underbart med så billig färsk frukt här. Träffade en annan volontär idag från England, vi ska ses i Guadalajara centrum ikväll, kanske äta nåt eller bara se oss omkring. Hoppas det inte hinner bli mörkt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wed: Feb. 18, 2010

Har haft en kanoners dag på barnhemmet idag, en annan volontär från Jersey (ö nedanför England) var också där så det kändes bättre. Känner mig mer bekväm och kan ge kärlek obehindrat efter bara en dag på hemmet, helt fantastiskt egentligen!

Har precis pratat med Linnea och återkallat massa minnen of DOOM från gymnasiet, åh mina fina vänner <3 Samt skrattat åt människor med hybris, må dom stoppa upp en morot i arslet så dom lugnar ner sig lite..

Snart ska jag gå och käka en taquito (slang för liten taco) med räkor och klockan 19 kommer Renee och Ania och plockar upp mig, ska lyssna på nåt band eller nåt :) Jag är lycklig!

Puss

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tis: Feb. 16, 2010

Jag bor alltså hos en 70-årig tant i övre medelklassen. Hon bor sjukt fint, enkelt men fint, för att vara mexikan och har nog fått ett arv av sin döde make.

Igår var det ett litet kalas här för Renée, som egentligen skulle hämtat mig på flygplatsen men en annan kille kom istället. Det visade sig att han har tight kontakt med Leopoldine, som är min huvudkoordinator, och även tanten. I alla fall kom han med hans tjej Ania och båda är sjukt trevliga. De tog med mig och köpte ett mexikanskt chip till mobilen, ett sådant jag hade förra gången. Nu kan jag både smsa och ringa mina vänner mexikanerna, känns toppen :)

Båda intygade även att vill jag hitta på något så är det bara att höra av sig. De är 29/25 år men är sjukt slappa och inte alls sådär vuxna som de flesta nordbor känner att de måste bli så tidigt.

Gick och la mig tidigt igår, 20.30, jätteskönt. Det är det bästa sättet att behålla fokus och inte tänka på hemma - sova ordentligt. Berodde också på att jag fick en allergisk reaktion i ansiktet som inte var kul. Jag körde på lite fjäderlätt nagelberöring (det funkar jättebra när det kliar) och då lugnade både jag och reaktionen ner mig/sig. Har inga allergitabletter med mig, faktum är att jag inte använt såna på flera år, ibland kanske det skulle vara bra.

Nu har jag vaknat, lagat mig själv två quesadillas med ost, avocado och stark salsa, pulverkaffe tyvärr (de flesta mexikaner dricker sånt). Väntar på att Maria Luisa (det inneboende hembiträdet som också jobbar med barnen) ska ta med mig till barnhemmet om en halvtimme.

Zabdi hörde av sig, han hade blivit kär, vad kul ^^. Han skrev att han kunde komma till Guadalajara, om han inte gör det så åker jag nog till Mexico City om 2-3 veckor.

Aktuell prognos här är 12°c, kommer bli varmare under dagen. Hoppas ni har en fin dag :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 15, 2010

Fraammee! Solen skiner, kommer och går, men det är varmt varmt varmt. Jag har fått det så toppen här - toppen värdfamilj, eget rum, internet på rummet. Ska dessutom jobba med handikappade barn vilket jag ser fram emot! Nu ska jag göra mig i ordning lite :) ciao!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 15, 2010

Får bita mig i läppen för att inte börja tjuta. Saknar Tomas. Har färdats i 17 timmar nu och det är 9 timmar kvar. Trötthet och lågt blodsocker är mina riktigt svaga punkter, hela tillvaron blir upp och ned. Tänker jag på Tomas famn hemma på varma trygga Ringen så gråter jag, haha, det behövs inte mycket.
Åhh. Vad skönt det skulle vara att gråta. Riktigt sitta och hulka. Snora. Låta sminket rinna tills man ser ut som en snedtänd liten knarkhäxa.

Men jag ska fixa det här, jetlag är väl ingen fara. Och det finns väl nåt kaffehak att sitta på när jag har fått checka in om tre timmar. Och det gjorde inget att mitt schampo hade läckt i min helt jävla värdelösa ryggsäck. Jag fick ju ur det.

Flygresan till Chicago gick bra, trots att jag satt mellan tre karlar som gillade att ta för sig av utrymmet. En av dom gick därifrån några timmar i alla fall, så jag fick ha benen på hans säte, skönt. Aldrig sån träsmak i arslet som efter en tur till USA.
Tulltjänstemannen var jättesnäll och trevlig. Han är nog van med trötta och nervösa resenärer som kommer till stora starka Staterna.

Tio timmar till, sen är jag framme. 06.05 mexikansk tid, 13.05 svensk. Tur att jag har snus.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sun: Feb. 14, 2010

Reporting from Copenhagen, Denmark. Sitter och försöker få tillbaks min hörsel, gick sämre än vanligt med öronen vid lyft/landning. I alla fall har jag och Tomas haft ett toppenmysigt dygn i Stockholm. Bodde på hotell Reimersholme, gick ut och käkade indiskt igår kväll. Sov jättebra i hotellsängarna och det var god hotellfrukost. Var jobbigt att säga hejdå till min älskling på Arlanda men sex veckor är ju ingenting.

Jag åker dessutom längre och längre bort från Sverige och närmre och närmre Mexico, så ångesten tynar bort i stadig takt :) Ska rapportera så gott jag kan från landet i väst. Nu väntar ett 9,5 timmar långt flyg till Chicago, kommer antagligen hänga på internet mitt i natten eftersom jag ska vänta sex timmar där på mitt flyg till Guadalajara. Är framme runt 13 imorgon svensk tid.


Hejdå Älskling!


Tre timmar to-go!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 12, 2010

Jättefin dag! God laxlunch och hejdåkram i Frostbo och senare jättefin kväll med familjen i Smedjebacken. Älskar dom så mycket!
Men nu är det dags att sova, fixar resten av packningen imorgon. Måste mysa med älskling <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 12, 2010

Klockan är 07.38 och jag känner mig lika smidig som en 80-bastare. (Med bastare vill jag helt enkelt mena -åring). Nu har jag i alla fall två maskiner fullt rullande där nere i stugan. Men jag tänker FAN ta en tupplur någon gång under dagen, för natten till imorgon kommer jag nog sova halvmycket, och lördag-söndag ska jag och Tomas sova i........ tadam........ VÅNINGSSÄNG! Fan det är inte klokt.. kommer ju behöva sova den natten! Men vill sova med honom! Resan ner till Mexico kommer ta typ 1½ dygn :S.

Glömde säga att jag fick en vinöppnare av Felicia igår, samt en dosa General :D Tänk att den dosan kommer jag påbörja i Sverige, men slutföra i.. el Meco!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 11, 2010

Gick en promenad i solen, kom hem, och sen stack jag till Tomas och hans brukare och hängde där nån timme. Åkte sen och köpte sushi, och sen kom Felicia och Anders förbi :) bjöd dom på kaffe och äppelkaka och spelade min nya låt för dom. Så härliga människor, gud vad jag älskar dom! Ännu lite senare kom Matilda och hon fick sushin i sen födelsedagspresent :) bjöd mig själv på en också, så mumsigt det var! Så det har varit en toppenkväll, har spånat lite inför våran kör som vi ska starta när jag kommer hem från Mexico, blir nog toppenkul.

Nu är jag trött, imorgon ska jag upp och tvätta 7-11, nånstans däremellan ska jag även hämta Tomas från jobbet. Peace and love vill träffa mig för att fota och lämna över en kamera och jag måste hämta sandaler hos Denice. Och packa.. sen ska vi ju till Frostbo/Smedjebacken. Blir en fullspäckad dag, lika bra att gå och sova snart så jag orkar med.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Thu: Feb. 11, 2010

Gick in på dt för att kolla nyheterna. Gick in på Smedjebacken och skymtade något om ett rån. Jaha, ojdå. Pappa är med i tidningen igen. Han blivit rånad. Som alla gånger han varit med i tidningen. Fast hans ansikte blir bara mer och mer fårat och håret gråare, det är skillnaden. 20 000 den här gången. Blir nog en trevlig visit hemma imorgon.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Peace Train

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 11, 2010

Taskigt morgonhumör. Blir aldrig bra förrän jag fått frukost. Nu har Tomas åkt till jobbet.

Skulle egentligen repa idag men har blivit dålig i halsen. Inge bra att träna när man känner sig krasslig heller. Så jag får väl pyssla runt själv, tvätta eller så. Ikväll kommer i alla fall Matilda hit.

Har bestämt mig angående resväska, det får bli backpackerryggsäcken, trots att den är lite skev. Kommer antagligen inte ha med mig särskilt mycket saker alls.

Sara: Skriv nåt med fingret på min rygg få se om jag känner vad du skriver
-Tomas skriver-
Sara: Jag älskar dig med.

Känslan är att sex veckor kommer gå rasande fort, men att jag likväl kommer sakna honom fruktansvärt mycket.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wed: Feb. 10, 2010

Blev en kopp te på Metropolen, kom hem och nu har vi en finfin morotslimpa på jäsning. Har även beställt 1000 mexikanska pesos till söndagen. Kan inte fatta att jag ska befinna mig i mitt älsklingsland på söndag (måndag) igen!!! Det är helt sjukt!!!! :D

Så, ikväll blir det alltså nybakt bröd med tomat och örtsalt, naturchips och en Johan Falk-rulle (femte av sex filmer). Livet är prytt med stjärnglans.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wed: Feb. 10, 2010

Bra möte med J och H. Fick t-shirtar med trycket Save the world, make a change , diskuterade bloggandet och jag ska göra en blogg ikväll som Peace and love ska länka från deras hemsida. Pratade även om våren/sommaren, och J ville gärna att jag skulle jobba med Peace and love Foundation på halvtid. Gissa om jag vill! Då kan jag både läsa portugisiska och jobba med nåt jag skulle älska. Ha cafét som min arbetsplats :)

Gav även min demo, han tyckte titlarna var sköna :) Nu ska nog jag och Tomas ta en promenad.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wed: Feb. 10, 2010

Onsdagar är städdagar här på ringen. Vi hann slänga ihop en äppelkaka innan så nog hade vi allt en liten morot som lockade! Nu är här så rent och fint. Har sökt sommarvik på Rättspsykiatriska kliniken i Säter, hoppas jag får det. Tomas står i köket och lagar mat, det bådar gott :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 9, 2010

Spontan tanke som jag i och för sig haft hela dagen - fan vilka starka kvinnor jag omges av! Som iofs inte finns runt hörnet men i kretsen. Emelie som tagit sig till Österrike för att säsongsjobba och sedan kicka igång sitt coola förbättra världen-projekt (än så länge vision), Saga som bara säger Låt mig vara och pluggar och vill bli doktor, Stina som bor i världens finaste lilla stuga, har en liten hönsgård och odlar eget.

Kvinnor är fan bäst!

Stack till gymmet och det var ordentligt svettigt, 45 minuter intensiv stafett med löpning/crosstraining. Imorgon ska jag vila, ha städdag med Tomas, möte, och på kvällen kanske det blir en fika, det visar sig :)

Godnatt :*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tue: Feb. 9, 2010

Har köpt nya tomma cd-skivor, var tvungen. Kom på att Jesper skulle ha en demo, och jag ska ju träffa honom imorrn. Om någon vill ha någon låt så kan jag fixa fler demos och skicka innan jag åker : )

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 9, 2010

Fått mina nya låtar nu. Men var tvungen att mixa dom lite själv också. Ligger uppe på myspace i alla fall! Har fått en ny favoritfrukost, hårt bröd med smör, philadelphiaost, tomat och örtsalt, hur gott som helst!

Ska fika med Saga om två timmar, blir fint som fan :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 8, 2010

Nu tog jag ingen bild på hela arrangemanget, men jag har precis ätit den godaste pastasalladen någonsin efter att jag tränat. (Körde en halvtimme intensivt på crosstrainern förresten och gick en promenad på 20 min).
Detta hade jag i min sallad:

Willys fullkornspasta (tagliatelle, bryt sönder den när du har i den i vattnet)
Eko-kidneybönor
Tomat
Rödlök
Isbergssallad
Vinäger
Olivolja
Örtsalt
Svartpeppar

Samt ett kokt ägg vid sidan av.

Dressingen bestod av normal gräddfil, fet majonnäs, mycket vitlök och örtsalt. Det räcker bra med en halv deciliter dressing per person.

Det bästa med den här maten är att den är sjukt god med alla intensiva smaker (rödlöken, vinägern, tomaten) och att man kan äta hur mycket som helst av det. Kall pasta har lägre GI-värde också, fullkorn på det och i could never resist it :) Ägget ger bra fett och protein, bönorna lite protein, fibrer och mineraler, pastan är bra återhämtning för den som tränar. Sur vinäger sänker också GI och majonnäs är bra för själen bara för att det är så sjukt gott ;)

Drick ett glas apelsinjuice till så får ni ut maximal njutning, med risk för att ni inte kan sluta äta.

Kan medge att såna här sallader kanske inte håller för studentbudgetar, men på willys kan man faktiskt handla billigt och bra :). Och det går bra med rapsolja istället för olivolja, citron istället för vinäger, yoghurt istället för gräddfil och så vidare. Bara att experimentera på.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 8, 2010

Blev en tur ut till Frostbo på förmiddagen. Jag och Tomas åkte spark, han skjutsade mig, det gick fort, och han sjöng du är så fin, min lilla tjej, och pussade mig på huvudet. Är så kär i honom :).  Sen kom vi hem och lagade mat, eget potatismos, schnitzel och bea, en ordentlig lunch inför träningen ikväll. Han ska på fotboll och jag ska återse gymmet sen fredagen. Kändes konstigt att ha en hel helg fri från träning men det går nog superbra att komma igång igen. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 8, 2010

Idag är det sex dagar kvar och jag funderar lite på packning, kläder för sex veckor.. blir antagligen inte alls mycket jag tar med mig. Har rätt dåligt med byxor och sånt, kan knappast ta mig råd att köpa nya. Två par shorts, de kanske kan bli användbara, ett par jeans. Några t-shirtar. Någon långtröja. Får räcka.

Aktuell prognos Guadalajara: högsta mellan 22-25°.

Veckan ser helt lagom ut: idag ska jag vara med Tomas, träna, ringa Hans, imorgon träffa Saga, onsdag möte med Jesper och Henrik, träna, torsdag repa med johan och fika med matilda, fredag träffa familjen, lördag åka till stockholm och söndag åka till Mexico. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sun: Feb. 7, 2010

Fan, jag mår risigt. Första gången på länge som jag festat två dagar i rad. Men jag lyckades lura hit Denice på en kaffe och äppelpaj, så det har varit trevligt sällskap under åtminstone en del av denna annars så tråkiga söndag.
Har skrivit upp lite saker jag behöver göra innan jag åker. Bland annat skriva ut flygbiljetten, haha. Och skaffa mig en tågbiljett till Arlanda. Längtar efter Tomas nu, så tråkigt när han jobbar dygn.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sun: Feb. 7, 2010

Har gått en underbar promenad längs älven och sedan nya vägar och nya hus. Njöt av att känna solens strålar slå mot ansiktet. Är ju fortfarande lite skör sen gårdagens vinpimpling så jag gick långsamt. Å jag kände solen, drog in frisk luft om och om igen, isen på sjön har smält och det glittrade i både vatten och snö. Gud vad vackert för kropp och själ, känns som en dröm.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sun: Feb. 7, 2010

Sicken trevlig kväll det blev igår! Träffade Matildas syster, systers kompis, kompis och kusiner, det var änna trevliga tjejer. Matilda hade gjort en så dödligt god chokladtårta också, med botten på maräng, pistagenötter och mörk choklad typ, sen ett överdrag med någon slags smörkräm. Toppenfin. Spelade gitarr, vrålade gamla popdängor, och entrade Bolanche lite senare. Stannade till runt 01 sen gick jag hem.

Idag skiner solen som den inte gjort på ett bra tag så jag ska försöka masa mig ut på en långpromenad. Och idag ska jag äta nudlar, haha, det var flera år sedan sist, blev så sugen. Bästa bakismaten. Imorgon är det nya tag igen, satsar på antingen en löptur eller en tur på crosstrainern.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sat: Feb. 6, 2010

Det är helg, och hög tid för att götta sig. Så jag har käkat både ölkorv och naturgodis idag. Båda ligger högt på listan av mina orala favoritinmundningar. Har skjutsat ut Tomas och Erik till bushen, de skulle ha lagfest där ute. Själv värmer jag kroppen med vin och ska snart bege mig bort till Matilda som har fyllt år. Blir ännu mer vin och mycket gitarrspel tror jag. Det här är nog sista tillfället jag dricker alkohol i Sverige, måste fokusera resten av tiden. Bara åtta dagar kvar nu, lär ta mej ett telefonsamtal med käre Hans snart för att stilla nerverna<3.



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sat: Feb. 6, 2010



Gårdagens götta. Notera att det inte blev bara två rån utan många fler. Mmm.

Idag tänker jag laga fullkornspasta med en sås på vispgrädde, lök, tomatpuré, buljong, örtsalt och peppar. Det enda som fattas är protein till, men man behöver ju inte äta kött till varje måltid så :).

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 5, 2010

Det blev en timmes lagom snabb promenad på gymmet.
Gav mig fan på att jag skulle ha tålamod nog att gå en timme. När det gäller träning handlar typ 50% om motivation och psykologi. Jag brukar göra så att jag delar upp mina sträckor i "etapper". Handlar det om en timme delar jag det på fyra i huvudet, 15 minuter i varje etapp. För varje etapp jag klarar, får jag mer energi. Det känns inte så himla långt då. Man måste ju peppa sig själv!

När det handlar om mer intensiv träning som crosstrainern brukar jag köra intervaller (snabbt och tungt i 5-10 minuter, lätt och lagom snabbt i 2-3 minuter, och så går det om). I varje jobbig intervall krävs det ju psykologisk ansträngning för att palla. Så jag brukar tänka "hur mycket är egentligen 2,5 minuter om jag till exempel bara skulle ha så lång tid kvar att leva? Eller när jag måste lämna Tomas på arlanda? Det är ju ingenting!" och så får jag plötsligt jättemycket energi och orkar hur mycket som helst :).

Därför orkade jag träna så mycket i januari och fortsätter orka nu.
Åkte in på Willys efter det, skulle "bara" handla deras fullkornstagliatelle, jo tjena. Slutade med att jag kom ut med nudlar, broccoli, morötter, kiwi, philadelphiaost, smör, cayennepeppar, castelloost, majonnäs och tuggummi. Hahaha. Men äta bör man ju :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 5, 2010


VILL DU OCKSÅ HA EN BRA HÅRDAG?
SÅHÄR gör du:
* VAKNA
* TITTA DIG I SPEGELN
*NJUT

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fri: Feb. 5, 2010

Jag väcktes av Tomas som stökade runt 07.00, bara kleva upp, koka mig ett ägg, bre en knäckemacka och sätta igång och diska upp efter gårdagen. Det visade sig att diskmaskinen inte diskat rent som vanligt, så jag fick diska upp det också :P. Begav mig ner till tvättstugan och tvättade hela fyra maskiner, torktumlade, sov lite däremellan och nu är jag klar. Eftersom jag hade tålamod har jag dessutom hunnit med att laga en ASGOD lunch; fullkornsris (som tar hela 45 minuter att koka) med köttfärssås från igår. Åhhh så gott det blev.

Ska om någon timme köra Tomas och hans brukare hem till honom. Efter det ska jag gå en promenad på gymmet, långsam sådan, för jag är rätt trött i benen. Ska ha lite soft musik i öronen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 4, 2010

Det fick bli ett liknande pass som i tisdags, 35 minuter med en medelpuls på 112. Måste ha bättrat på konditionen! Efter det skjutsades jag ut till Frostbo där det vankades rotsakssoppa och pannkakor med egen jordgubbssylt och grädde, fan vilken fin kvällsmat :) Tobbe och Sandra kom ut efter ett tag och det blev lite kaffe. Mysigt.

Imorgon ska jag tvätta tidigt, urk. Har i alla fall köpt cider och vin till kvällen (fast det mesta sparar jag nog till Matildas kalas på lördag), imorgon kväll ska jag kila iväg och lyssna på August Rex på cafét, kommer bli mysigt. Tomas jobbar dygn :/ Men det brukar gå fort.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Thu: Feb. 4, 2010

Hemma igen. Hemma hos oss. :) Tänk att man är sambo. Har lite ont i armen och är lite stel i kroppen, annars är det bra. Lagade mat med Tomas, go köttfärssås som vanligt. Ska väl åka till systemet snart, vid 15-tiden hade jag tänkt sticka till gymmet. Får se hur mycket jag orkar, baconsprutan gjorde sitt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Självrespekt är inget omöjligt projekt.

När jag startade den här bloggen lovade jag mig själv att det inte skulle bli för personligt, utan mer ytligt. Jag måste bara skriva av mig nu, eftersom jag hittat en anteckningsbok från 2009 som visar på enorma steg i personlig utveckling för min del.

När jag ser mig själv i spegeln ser jag en stark och frisk person, som fortfarande är lite rädd, men långt ifrån lika nedbruten som för ungefär ett år sen. När jag bestämde mig.

"Det ska inte stanna här. Jag ska se min fiende i ögonen - rädslan - konfrontera. Igår var dag 1. Jag kände skammen komma krypande. Jag ville inte känna den, jag ville inte ha den i mig men den började hugga något så fruktansvärt.

Nu är jag tillbaks från -100 till noll igen. Jag vände det. Jag."


Jag tror att det tog form när jag kom hem ifrån Mexico, och pappa sa något i stil med "vad rund hon har blivit". Då förstod jag. Att nu var det dags. Jag vägde 69 kilo för oväsentlighetens skull, men det var några kilo självförakt för mycket. Här menar jag inte att det var dags att gå ned i vikt.
Utan det var dags att klippa banden till alla jag så desperat ville ha kärlek och bekräftelse av. Sluta förlora mig själv för dem. Och alla var de män.

Månad för månad flöt det på, jag började göra saker jag var rädd för. Agerade mestadels rationellt, och mentalt sade jag "upp" bandet till en av de personerna som skulle ha varit viktigast i mitt liv (ni kan ju gissa vem det är). Och till slut släppte det.

Ett år senare är jag sex kilo lättare, både fysiskt och psykiskt. Idag känner jag mig stark och frisk. Jag svarar i telefonen, skickar spontana sms, dricker kaffe, umgås, har (nästan) lärt mig att kallprata igen (det går framåt). Ibland blir jag gråtfärdig efteråt, när det tagit för mycket energi. Men jag måste fortsätta. Och jag repar mig snabbt kan jag stolt säga. Jag tänker Aldrig hamna där igen.

Det är en stark och glad Sara ni har att göra med nu för tiden. Tänkte bara skriva det :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Wed: Feb. 3, 2010

Mysigt att träffa William igen! Hämtade honom på fritids. Jag och Simon har suttit och kollat in fjortisar och annat på bilddagboken och facebook, haha. Kul att se tjejer i 14årsåldern som bara på en kvart har "vuxit". Inom citationstecken för att dom tror att de är lite äldre än vad dom är. Sist jag såg dom lekte dom i sandlådan..

Är redigt sugen på att sticka till gymmet men det går ju inte nu, dessutom måste man ta det lugnt emellanåt. Men imorgon blir det då jävlar i mig ett ordentligt pass, tänkte satsa på 45 minuters crosstraining igen + armar och core. Skönt! Nu kommer mamsen snart hem, kul kul.

Skönt att kunna låna bilen. Ska köpa mig en dosa och nån blaska, det var år och dag sen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wed: Feb. 3, 2010

Var jävligt trött imorse när jag klev upp. Varför skulle jag gå upp när jag och min älskling kunde haft sovmorgon och gosa? Därför att jag skulle kunna dööö för konsten.. :D Gick bättre än någonsin att repa idag trots en lite rosslig morgonröst. Spelade så jag började blöda vid tumnageln, därför det lät så jäkla bra kanske.

Nu sitter jag hemma i Smedjebacken, så skönt! Kylskåpet är så fullt! Haha. Åt en jäkligt god lunch, mjukt fullkornsbröd med ägg, majonnäs och tomat. Om 40 minuter ska jag ta spruta :S Är lite sugen på att kanske köpa en vinare till mamma och mig ikväll, bara för att det är så mysigt :) hihi.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 2, 2010

Helt jävla genomsvettig blev jag idag! Körde crosstrainern eftersom jag ville låta hälsenan och benhinnorna vila lite. 35 minuter på den och sen 10 minuters gång, var nog för att hela min tshirt skulle bli dyblöt, haha. Kändes riktigt gott efteråt när jag promenerade hem :)

Blev en kaffe senare på P&L-cafét, trevligt sällskap fick jag också. Var svinhungrig när jag kom hem, höll på att däcka. Tomas överraskade mig med kebab med bröd, som ingen kan vara nere med! :D(sorry Nalle P., var inte sugen på en ballong idag :D).

Imorgon ska det spelas med Johan Anderssssson, tas svinisvaccin och hälsas på hemma hos mina gosisar.

PS: när jag hade skjutsat hem Denice kom Agnes - Release me i bilradion, fick äntligen chans att poppa som fan.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 2, 2010

70 sidor kvar. Jag är helt tagen av äktenskapskrackeleringen och karriärsdramat i Charlotte Damgaards liv! Åh åh åh. Hennes man älskar henne över allt annat, och så spoilas hela deras äktenskap för att hon blir miljöminister och kommer längre ifrån familjen som han tvingas ta hand om, såpass mycket driver det dom isär att han ligger med hennes barndomskompis. Fastän han älskar älskar älskar henne. Tänk hur det kan gå. Nu ska jag gå till gymmet själv, senare blir det kaffe!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 2, 2010

Så så! Lugn lugn. Ingen fara alls! Fokusera bara :)

Sitter och lyssnar på Bob Dylan/Joan Baez. Skönt. Min Hasse bokar just nu en resa till dalarna till sista veckan i april - vilket betyder att den högtiden kommer bli jätterolig! Kanske kan åka ut till Frostbo/Täkt och få upp någon slags brasa, jämt lika mysigt att ha fest på landet.

Tomas har åkt iväg och spelat tennis, jag väntar på att Denice ska komma hem från skolan så vi kan snacka skit över en kaffe och träna. Har inga seriösa planer för dagen annars, måste åtgärdas snarast möjligast. För mycket tid att tänka = för hög puls över små irriterande småsaker.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tue: Feb. 2, 2010

HELVETES JÄVLA FUCKING IRRITERAD! SAMMA SAK varje gång, ALDRIG NÅT ANNAT.
DRA!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 1, 2010



Bra dag ja.
Läste som jag skulle.
Träffade Saga en sväng på eftermiddagen.
Passar perfekt med en fika med henne på P&L-cafét.
Nickade åt Jesper också, honom blir det möte med nästa vecka :)

Ikväll ska jag läsa, läsa, läsa. 200 sidor kvar.

Imorgon har jag planerat in träning med Denice på eftermiddagen och kaffe med samma människa på kvällen. Hon är riktigt go hon! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mon: Feb. 1, 2010

Såg både Johan Falk - Leo Gaut och Wallander - Innan frosten igår. Besviken på den förstnämnda (ingen Frank Wagner ju) men den sista var bra. Var lite seg imorse när Tomas väckte mig men klev snällt upp, skjutsade honom till jobbet och åkte till gymmet. Kom hem, åt frukost och senare lunch. Jag vet vad som fattas - kaffe!

Så jag hade tänkt mig en ensamfika idag, blir rep på onsdag istället. Ska ta med mig Kronprinsessan och läsa ut den, kanske anteckningsblocket också och göra lite attgöra-listor. Sörpla kaffe och begrunda. Hoppas det inte är för hög musik på världens finaste fik :)

I januari tränade jag kondition 18 av 31 dagar. Blir i snitt varannan dag typ. Värt att notera är att under hela november-december tränade jag typ 2 dagar. Så jag har verkligen knuffat upp den här röven. Får se hur det blir i februari men ska försöka träna så mycket som möjligt innan jag åker. I mexico kanske man kan hitta på nåt trevligt gym också, eller springa nån runda. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()