Onsdag, 23 juni 2010

Gårdagskvällen var riktigt mysig, efter att sista vm-matchen slutat runt 22.15 hörde Col av sig och vi åkte till Skräddarbacken på lite spontanbesök. Klockan hann bli 02.30 innan vi drog därifrån :)
Pratade om många intressanta saker, livet i stort och resor och förhållanden. Jag blir mer och mer säker på att jag måste våga göra mina galna saker nu, och inte hållas tillbaks av mitt förhållande. Jag tror jag vet att Tomas tycker likadant.
Inte försöka planera upp livet utan ta saker mer som de kommer, det blir nästan ändå aldrig som man planerat.

Just nu känner jag hur jag längtar så enormt mycket ned till Mexico. Behöver nästan inte ens dra i lite trådar, utan vill jag komma ned dit när vintermörkret faller på, så kan jag säga att jag nästan vet att jag har boende och sysselsättning.
Igår när jag gjorde klart filmen kände jag hur mycket jag längtar efter mina barn där nere. Hur roligt det vore att få följa dom under livets gång, oavsett hur långt det blir. Lite längre och lite mer. Lära mig mer om dom och deras sjukdomar. Det är unika möjligheter jag har om jag vill, så varför tar jag inte chansen och gör det? Bor där ett tag. Ser till att fixa det där högskolebetyget i spanska. Kommer ut och växer som människa.
Behöver inte ens betala volontäravgift, bara flygbiljetterna och uppehället. Det kan ju gå.

Det som är skönt är att jag känner att jag inte har bråttom. Möjligheten ligger och väntar.

Har iaf tagit åt mig mer jobb under P&L. Känner att pengarna är mer värda än möjligheten att se John Fogerty på 2 kilometers håll. Ska i alla fall gå på fredagkvällen då jag är ledig, sen blir det full rulle med jobb.

Idag ska vi städa och ikväll kommer eventuellt Elin hit på besök :) det känns roligt att jag verkligen vill att dom ska hänga med varandra, konstigt hur man kan ändra sig men jag kanske har mognat. Sen börjar jag känna att jag verkligen vill att han ska ha tjejkompisar. För visst är jag tjej, men jag tror han kan lära sig mycket av andra tjejer med.
Saker som gör att vårat förhållande blir bättre.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag, 22 juni 2010

Jag äger ta mej tusan idag! Tog tjuren vid hornen och har 1) fipplat ihop talet till föredraget på P&L! 2) gjort klart-KLART filmen! Äntligen! Det har gått och tyngt ner mig i flera veckor för jag har haft någon form av rampfeber.. men vet ju att det där kommer bli kanonbra så :) nu har jag äntligen löst klart ca 95% av det praktiska i alla fall. Ska repa talet varje dag så blir det bra. Föredraget blir lite kortare än 30 min, kanske 25, men ändå, publiken kanske har frågor :).

På söndag ska jag prata inför 500 pers på Galaxen, härligt :S. Det är alla funktionärer som ska komma och lyssna, jag ska berätta om resan och P&L om allt det praktiska inför festivalen. Kul att man tackar ja till vad som helst! ^^

Nu är jag ledig ända fram till torsdag kväll igen, härligt. Lite pirr i kroppen, vet inte varför.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag, 21 juni 2010

Satt och kalasade på det överblivna vinet igår, och det resulterade i några samtal till Mexico på skype. Åh! Pratade med Renee och Ania som jag hängde med i GDL, försökte ringa Monica på barnhemmet också, men varken hon, Ricardo eller Cori svarade. Nåväl, det var treeeevligt! Och jag blev såklart att längta ner.. får se vad som händer.
Var redigt trött imorse så jag och Tomas tog en lång sovmorgon. Stack sedan och tränade, 30 min styrka och 30 min kondition, sen åkte vi på kalas i Bäsna för Tobbes tjej Sandra fyller år idag. Bullar och tårta, hujedamej..
Nu på kvällen har jag gått mitt sista intro för O, tänk vilka fina arbetskamrater man får ha.

Imorgon är det jobb 9-16 som gäller och efter det blir det kanske en snabbträff med Saga (?), annars en långpromenad.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag, 20 juni 2010

Igår kväll åkte vi ut till Frostbo och umgicks med Tomas föräldrar, blev lite grillat och vin och tv-soffa. Idag åkte jag istället hem till Smedjebacken för att se när Simon döptes, den lilla sparven. Blev lite utdraget och jag hade för lite kläder på mig, blåste och var kallt som fan, kändes som marsväder.
Nu är jag i alla fall hemma igen, back to my no-life. Slut på energi, vill härifrån som vanligt. När ska den här ledan och tristessen övergå i något annat? Jag vill träffa Monica, Linnéa, dra till Latinamerika igen, gå till jobbet, ut och springa en mil, måla tavlor, jag har all tid i världen att göra det men ingen energi. Jag vill flytta. Ifrån Borlänge där mitt no-life fortsätter dag för dag med inga vänner at all.
Det suger hur man förändras i ett förhållande, man sitter ihop med varann och i värsta fall struntar man i sina egna vänner och umgås bara med den andres.
Så är kanske inte fallet riktigt här. Men visst vill jag ägna mig mer åt mitt. Mitt egna liv. Mina egna vänner, mina egna planer.
Så fort jag får något att göra trängs det undan men så kryper det tillbaks igen, passiviteten, ingenlusten, gråzonerna.

Men så är jag ju bara 20 år. Och jag behöver inte stressa. Oftast stressen över att göra som håller en tillbaks...
Ni suger förhoppningsvis inte i er av mina dåliga energier, det är ingenting att bära runt på.
Snart är jag nog på banan igen. Med någon form av lust. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag, 19 juni 2010

Spelningen igår gick jättebra, trots att den ende som blev min vapendragare var Hans Enbäck! Var iaf skitglad över att ha honom där, den mest oväntade att ställa upp. Var skitnervös innan.

Kungligt bröllop idag, Victoria var fin. Kul att kosta på två människor (och hela rojalistsläktet då förstås) cirkus 50 millar, vad gör man inte för traditioner? Viktigt även att få veta av tv-kommentatorerna vad nippertippornas klänningar bestod av.
Jag fattar inte att två människor kan vara värda så mycket? Eller framförallt Varför? Det verkar så skenheligt alltihop. Aja.

Jag tittade iaf, det var nån form av historiskt moment och människor var ute på gatan och var glada. Själv sitter jag här i fyra år gamla adidasshorts, sårigt ansikte och stökig lägenhet. Tillbaka till verkligheten.

:)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag, 18 juni 2010

Måste köpa nya träningsskor. Jag tror mina har gjort sitt nu, dessutom måste jag köpa ett par med passform för damer eftersom mina fötter krympt lite. Är riktigt öm i ljumskarna efter gårdagens träning.
I alla fall vaknade jag vid 8-tiden imorse, sov som en stock hela natten, skönt att vakna utvilad! Stack till gymmet och tränade armar, rygg och bål. Dags att börja öka tyngderna, egentligen ska man ha som mål att försöka göra det varje gång. Några övningar har jag ökat, och därmed blivit starkare, men de andra ligger jag kvar och stampar på samma vikter..dags för förändring!!

Jag tror jag äntligen hittat på ett bra träningsschema som funkar till sommaren:
Måndag: Uppvärmning, styrketräning, löpning i intervaller 20-30 minuter
Torsdag: Uppvärmning, löpning 40-50 minuter
Fredag: Uppvärmning, styrketräning 30 minuter

Efter träningen åkte jag och köpte apelsinjuice, min nya favvo PROVIVA juice <3 som är jättebra för magen, sill, smör och äpplen :) god frukost blev det nyss och jag påminner mig själv om vilken jävel jag är på att baka bröd.. äntligen!
Har regnat hela natten och jag undrar hur det blir med min spelning ikväll - skulle ju vara utomhus. Återstår att se.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag, 17 juni 2010

Jag orkade, haaah!! En mil på 65 minuter ganska exakt. Men jävel vad jobbigt det var, har ju bara sprungit max 30-40 minuter under hela våren sen jag började träna. Nåväl, för att förbättra konditionen så lär man variera sig, springa längre vissa dagar och mer intensivt andra dagar. Pressa sig själv helt enkelt :) I made it! DOCK, innan jag springer nästa gång ska jag äta som man bör, alltså 2-3 timmar innan. Nu åt jag en timme innan :S men det gick bra ändå. På måndag ska jag springa utomhus en mil för att se skillnaden, om det är jobbigare eller går bättre eftersom det är mer variation för kroppen i terräng.

Känner mig nöjd, slapp och glad :) ska ta bilen och titta på Tomas när de spelar match i Ulfshyttan alleles strax. Puss på er

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag, 17 juni 2010

Härlig dag idag känns det som. Jobbade sista dagen för den här veckan, vi har städat och jag gick och köpte lite melon och granny smith-äpplen. Tänkte gå till gymmet senare och försöka mig på att springa en mil. Vet inte om jag orkar, får väl äta ordentligt snart. Jag brukar oftast ha nivå2 på motstånd och 9,5-10 km i timmen på hastighet, kanske får sänka motståndet idag för att kunna öka hastigheten :) Får bli kondition idag och styrka imorgon. (Fatta hur soft det är att bara gå till gymmet och glida vid maskinerna/frivikten :)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag, 16 juni 2010

Är det ett j*vla yrke som borde avskaffas i sverige så är det LAPPLISOR. Hundratusentals människor skulle få mer pengar över varje år, vi behöver inte sänka skatterna, bara få bort de jävla parkeringshitlerna som springer runt och delar sina fulgula lappar. Åkte på 300 spänn för att jag blev en timme sen med att snurra på parkeringsklockan när jag var på introduktion uppe vid sjukhuset idag. Glömde av det. FUCKERS!! Gick väl antagligen direkt ned i fetdirektören på SJ:s ficka. Tur att man har en snäll pojkvän att låna pengar av.

För övrigt var introdagen kanon i mitt tycke (information från chefer, lönekontoret, facket osv), slutet var bäst när vi fick träffa en arbetsterapeut som visade lite förflyttningsteknik av patienter. Det bästa av allt var att Felicia var på samma introdag som jag :).

Nu på kvällen skulle jag varit hos O. på intro-kväll, Mona jobbade :) så kanongullig kvinna, det är ju Jonas mamma. Det var tyvärr magsjuka som härjade så jag ska dit på måndag kväll igen istället. Men det resulterade iaf i att jag ringde upp Jonas, eftersom jag tycker vi inte riktigt gav järnet sist vi försökte spela ihop. Lätt att det får bli någon form av duett, han lät jättepå i alla fall. Nu är det jobb som gäller!

Jävla Nautilus (blev mycket "jävla" i det här inlägget") stänger klockan 19 under sommaren, dööh. Imorgon ska jag iaf gå dit och biffa eftersom jag bara jobbar dag. Blir styrketräning och antagligen löpning.
Nu väntar en trevlig kväll, Tomas tränar fotboll och jag har lägenheten fri från alla former av hejaklacksljud..! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onsdag, 16 juni 2010

Bakade en långpanna morotsbröd igår, blir alltid lika gott.

Fick ett smärre vredesutbrott när Tomas stack iväg på fest alldeles när vi skulle sova igår. Hatar att sitta ensam. Därför drömde jag en hemsk mardröm, alla var emot mig och talade om för mig hur länge de ogillat mig, gamla lärare och vanligt folk, kommenterade mitt drickande, och den enda som stod på min sida var mamma. Vaknade mitt i natten med ganska hög puls.

Idag blir det en lång dag, först introduktionsdag hos kommunen 8-16 och senare jobbintro 18-21.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag, 15 juni 2010

Idag var vi ut till Frostbo för att hjälpa Rolf lite med deras projekt, en liten "japansk trädgård". Så Tomas rullade stenar och jag krattade jord. Därav utstyrseln.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag, 14 juni 2010

Inte så kreativ dag igår, men men. Gjorde en paj på kvällen, äpple kanel och kardemumma. Mmm. Mumma! Imorse var jag iväg till min fjärde brukare (som jag iofs bara kommer vara timvikarie hos, Mikaelas gamla sommarjobb! ;) och ja, what to say, skithärligt ställe!

Vi slog på stort och gjorde rotmos till lunch! Det med fläskkorv, fy fan! Vem trodde att jag skulle bli så såld på husman? Så kul att laga mat i alla fall :) Fick lite smärre damp efter att jag ätit paj på eftermiddagen, tänkte nu fick det vara nog och drog till gymmet. Där styrketränade jag och sprang fem kilometer, slog nytt rekord. Peppad för att fortsätta köra nu, 3 gånger i veckan, 2 är också okej :)

Ikväll ska Tomas kolla på fotboll borta, han har fått semester nu älsklingen, skönt för honom. Märks att han är mer avslappnad :). Stackars alla flickvänner bara som får stå ut med tre matcher per dag i en månad. Aja, det kan han få :)

Pratade lite med Hasse nu på kvällen, skönt. Båda är rejält sugna på att dra till Norge och jag ska researcha ända in i Googles anus för att lösa så att vi kommer iväg. Hoppas på nån form av resultat. Borta ett halvår med sin best mate, det är inte illa det :)

Slutligen lite saker jag ska köpa efter att jag fått min första lön.


Löpartröja, 299:- på Stadium. En sådan som andas :) Blir perfekt till tidiga höstmorgnar när gymkortet tagit slut och jag får börja utomhus.



Samt nya skor, 1199:-

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Söndag, 13 juni 2010

Måste dra ner på alkoholen.. bara det att det blir så lockande eftersom jag slappnar av när jag dricker och pratar obehindrat. Oroar mig inte då. Verkligen inte bra. Nästa helg har jag i alla fall spelning i Ludvika, då måste jag köra bil, så. Skönt.
Jag skulle vilja lägga ner snuset också. Undrar om det finns nån viljestyrka till sånt?

Igår kväll var vi hem till Col och såg på fotboll på hans enorma bioduk, stor som en hel vägg. Han hade gjort god gratäng också, eller dip som han kallar det, som man åt med nachos. Mysigt!

Idag har jag hunnit jobba några timmar och resten av dagen känner jag bara för att lyssna på Cranberries och drömma mig bort. Cranberries är en gammal favorit sen jag var 14 :) kommer ihåg när jag umgicks rätt mycket med Marie och vi åkte hennes bil och lyssnade på dom, mitt i mörka vintern. Saknar den tiden och henne.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag, 12 juni 2010

Hur hamnade jag i myggsjön i en stuga med sex karlar i sextioårsåldern plus Col Krueger och en dunk med vin?

Jo, såhär var det. Runt 22 gick jag ned till sportbaren där Tomas och Col satt. Då var jag hyfsat nykter (drack bara något glas hos Denice). Col bjöd på ett glas, sen gick vi hem till ringen för att hämta min gitarr. För vi skulle minsann ut på femtioårsfest ute i bushen. Jag och Col. Tomas skulle sova.

Hur skulle vi komma dit? Jo vi skulle åka taxi. Kunde väl inte bli så dyrt eller? Låg ju inte så långt bort. Hepp :) Okej. Han ringde taxi och vi begav oss. Men vem fan visste vart vi skulle svänga av?
3 mil utanför Borlänge insåg alla tre att vi var helt fel ute. Åkte tillbaks, och hittade rätt avfart. In på skogsvägar och snurrade som fan. Backade i kvällsdimman på en grusväg som var lika bred som bilen. När taxametern stod på 840 kr stängde chauffören av, sen åkte vi 20 minuter till ungefär. Jag kan säga att jag nyktrade till under den där bilresan.

Efter mycket om och men kom vi fram. Och priset för den resan blevo 840 riksdaler. För att ta sig 1,5 mil utanför Borlänge. Tur och retur 1500 kronor. Duktigt jobbat av mig att lyckas hänga med på en sån dyr resa!

Festen i sig var gubbig men intressant. Med vinet kommer talets förmåga för min del! Det var rena rama himlen för en feminist att komma och inspektera läget. Jag möttes av A4papper med barbröstade kvinnor uppsatta lite överallt, som sig bör kanske, på en herrfest. Gubbarna var jäkligt packade, jag kom dit för att spela som en födelsedagspresent, men födelsedagsbarnet lyssnade på två låtar sen gick han in i ett annat rum och hög musik började strömma ur monsterhögtalarna. En riktigt saftig diss :D. Sen tog en av karlarna över gitarren och sa "såhär ska du göra", spelade sitt blues, och erbjöd mig att en av hans låtar. Han erbjöd mig också att spela med honom för att nå framgång. Slutligen var det en hel del saker jag behövde göra annorlunda för att "komma någonstans" - ^^

Sen satt det en till man där som jag tydligen var släkt med via min mormor. Honom satt jag och diskuterade engångsligg med. "Vad tycker DU DÅ, DU SOM ÄR SLÄKT MED MIG". Han satt mest och flinade, och då menar jag FLINADE.
Överlag en helt jävla galen kväll. Sov i Skräddarbacken och åt chicken wings mitt i natten med Col och hans hundar.

Denices studentfest var jättemysig! Hennes morbror hade lagat mat (jobbar i dalasalen i Falun) och det var hennes studentpresent. Massa gott som lax, glazed kyckling, fetaostsallad, olika salamisorter, smörgåstårta, potatissallad, frukt osv osv, och sen en vit chokladpannacotta med jordgubbar till efterrätt.. :) Längesen jag åt så gott! Fick åka med Felicia dit, och på vägen bevittnade vi en sladd som ledde till en krock :S  var läskigt att se en bil fara över vägen i motsatt körriktning och panga in i en annan! Usch. :/

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag, 11 juni 2010

Gårdagen var en enda dimma.. kom hem vid 13, hetsade i mig pasta till lunch, sov sen en timme. Vaknade, åt knäckebröd, sov en timme till. Vaknade, gick och köpte godis, satt nere vid ån och kollade på änderna och deras ungar. Helt död kände jag mig, trött i hela kroppen. Så då åkte jag och Tomas på en biltur på småvägar till Säter, kollade på röda stugor och pratade.. så det känns mycket bättre idag! :)

Idag var jag på fjärde stället som jag ska vara timmis på. Kanonställe även det verkar det som! Är så tacksam. Har bokat inskolning även där på måndag. Mycket introtimmar som blir pengar även det.

Idag har vi varit iväg och köpt en lampa till köket :) kanonpris, sen åt vi på Taco Bar, hujedamej, fy fan vad det är långt ifrån Mexicos.. tänk om alla fick smaka RIKTIGA tacos!! Ikväll ska jag på studentfest hos Denice! Senare kanske S1 eller något. Imorgon är det dags för spelning i Ludvika - wehioee!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag, 10 juni 2010

Tre jättebra ställen ska jag vara på i sommar, jag kommer få ut en skälig lön också, den kommer bli helt okej. För att jobba såpass lite. Att jag har haft sån tur, eller är det såhär på alla ställen i Borlänge? Nåväl.
Det är ju bra. För jag är så jävla trött på det här, ursäkta att jag svär. Men jag jobbar helst dygnet runt så jag får ihop tillräckligt mycket pengar att flytta härifrån. Till en stad där det finns människor och sammanhang, muséer, cafén, skolor och liv.
Jag har inte lust att göra nånting förutom att jobba här. Som idag till exempel, kom hem, och Tomas skulle iväg och äta lunch med nån kompis. Vad trevligt, att äta mat själv, ännu en gång. Och sen lägga sig på sängen och sova bort dagen för att senare gå och träna, komma hem och höra tv:n stå på, döva ut hjärnan totalt tills man somnar, och ingenting kreativt har blivit gjort. Igen.

Om det kunde vara så av en anledning. För att man slet för nånting. Men att det här ska kallas liv?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Torsdag, 10 juni 2010

Ny dag, nytt ställe. Great! Idag ska jag bortåt Gylle-hållet. Tur att jag fick låna Carina, nu är enda uppdraget att hitta dit. ^^
Får se annars vad den här dagen har att erbjuda efter kl 16. Sov dåligt inatt också, var uppe 05 och härjade. Lycka till att man ska orka träna idag.. men det lugnar nog ned sig.
Fan vad jag vill ha en cykel. Inte en mountainbike, man sitter så lågt på dom. En riktigt hög sadel ska det vara på min, och högt styre!

Den här helgen blir det ingen alkohol, med all rätt. Förhoppningsvis inte nästa helg heller. Förhoppningsvis bara när jag verkligen känner för det. Imorgon är det fredag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag, 9 juni 2010

Sov riktigt illa inatt, gick upp både kl 04 och 05 och vandrade runt, en hel del nervositet för att jobba långpass idag. Sån är jag. Men jag lugnade i alla fall ned mig och hade därefter en fin dag, först jobbade vi tre stycken 7.30-10.30 och sen var det jag och Anki resten av dagen. Bara man tar det aslugnt och tänker ett jobb är ett jobb så går det ju bra. Inget är verkligen hela världen :)
Har även rett ut en del saker med chefen på telefon och det verkar ordna sig till någon slags kompromiss i alla fall. Jag ska visst jobba på ett tredje ställe, så därför har jag intro imorgon 08.00-16.00 borta i Årby. Hujedamej, då blir det ut och åka buss!

Tomas hade städat idag när jag jobbade, med all rätt. Han ska få en klapp på axeln när han kommer hem, men jag tycker ändå det var någorlunda rättvist att han fick städa själv, haha. Parförhållanden u know. Inatt ska han hem till Erik och kolla på hockey, jösses. Jag hoppas han sover där, annars kan inte jag sova. Om jag vet att någon ska komma hem mitt i natten, då ligger jag bara vaken och väntar.

Jag hoppas på en lika bra dag imorgon :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag, 8 juni 2010

Ok, idag har mitt nya liv börjat!
Det här kommer jag inte se röken av på, till att börja med, en vecka:

- Cayennepeppar
- Örtsalt, svartpeppar & salt (jodå, men inte alls i samma mängd som förut)
- Stekt mat
- Vinäger, citron
- Tomat, lök, chili
- Alkohol

Jag ska byta ut det mot:
- Kanel, kardemumma, curry
- Kokta linser, ägg, kokt kött
- Gröna grönsaker, lätt kokta
- Fil, mjölk, yoghurt
- Sen ska jag även försöka äta LITE bröd..

Wish me luck!
Idag har jag jobb på agendan och senare ett besök hos det tredje stället jag ska jobba på i sommar.
Imorgon väntar en lång dag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag, 7 juni 2010

Jag ska spela på Ludvikas gator på lördag, "Musik på stan", om vädret tillåter. Många olika band som ska spela, får hoppas solen håller sig framme då, runt 12 tror jag min tid var :). Antingen inne i nya gallerian eller utanför Åhléns!

Var trött idag och somnade nästan hos min brukare, magen var svälld och gjorde ont. Drar ner humöret litegrann men jag försöker att hålla det uppe. :( Åt i alla fall kvällsmat nyss, schnitzel och lite mos, gick bra. Nu är tvättmaskinen igång och jag ska gå och träna lite styrka runt 18.00 tänkte jag, brukar vara effektivt när det gäller att tänka på annat.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag, 7 juni 2010

Ny vecka, tiden rullar på och jag undrar vad jag håller på med.. haha. Jobbar. Ja. Jo? Sen ska man spendera upp alla pengar hemma. Eller? Vet inte vad jag vill.. vet inte varför jag inte pluggar musik på någon folkhögskola. Varför jag inte pluggar musik eller konst över huvud taget? Säkerställa god levnadsstandard eller säkerställa att man följer hjärtat, ja det blir rörigt.. vad ger mest i längden liksom.

Om ca tre veckor invaderas Borlänge av festivalbesökare i alla fall, det ser jag fram emot.
Nej nu vill jag bara åka ut i skogen och gömma mig.. suck. Konstig i huvudet. Ska gå till jobbet nu.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag, 6 juni 2010

Åkte hem till Smedjebacken i fredags kväll, det blev vin och jag och Tomas gick ned till öltälten för att se vad som hände. Det var lite folk ute trots att marknaden inte börjat än! Fick skjuts hem av Mitra och somnade gott efter att ha druckit lite för mycket vin.
Snurrade i huvudet när jag vaknade lördag morgon, så det krävdes en långsam morgonpromenad i solen, mycket kaffe och stor frukost innan jag var på banan igen. Vi gick ned och tittade på Simon som skulle vara med och paddla, efter ett tag kom Shirin och Ingemar och Max :) fram och tillbaks hem rätt mycket, glass, munkar, och så vin omgång nummer två hemma på altan. Pizza. Cissi kom. Fan vad vi skrattade hela kvällen, haha. Satt och sjöng "singdudeldej" i stämmor, längesen jag garvade så mycket. Jag har en rätt så rolig familj! Sen fick vi skjuts av Tomas ned till öltälten där vi inte stannade sålänge för jag skulle vidare på P&L-fest i Borlänge :/ fast jag kunde likagärna ha stannat kvar i Smb, för jag kände knappt nån på festen, samt var trött och frös.

I alla fall, fy fasen vad jag åt massa skit igår! Nu ska jag berätta allt, inget glömt:
* Vitt morotsbröd med smör, skinka, ägg
* Tjock stekkorv med bröd, sås, och mos
* Snickersglass
* Sockermunk
* Halv pizza med oxfilé
* Halv kebabrulle
* Säkert en halvliter vin.

Alltså hur orkar man såhär mycket?? Jag åt TVÅ dagsintag på en dag, haha. Det var som ett stort hål i magen, jag kunde äta hur mycket som helst :) gott var det! Men idag är det nya tag.
Jag tränade bara en gång den här veckan, har säkert tappat lite muskelstyrka. Jag ska göra mitt bästa under veckan som kommer :)

Bilder:







Lördag




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fredag, 4 juni 2010

Känner mig trött och seg i huvet. Blir trött på mig själv för att jag inte har tränat sedan i måndags trots att jag haft en del tid över.
Jaja, så kan det vara. Vi åker hem till Sme antingen ikväll eller imorgon. Idag spelade jag och min brukare elgitarr, inte alla som får göra det på jobbet ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag, 3 juni 2010

Just nu sitter jag och funderar över hur stor den sexuella pressen egentligen är över män. Kvinnor uttrycker sin kärlek över det mesta, sina vänner, hur dagen har varit, blommor, bin, och sina favoritintressen men det är sällan man ser liknande känsloutlopp hos män.
Låt säga att en kille tycker väldigt bra om sin tjejkompis, precis som tjejer kan tycka om sin tjejkompis. Man känner sig trygg, kan prata om allt, litar på människan. Men så fort han visar någon form av tecken på det, blir det antingen att handla om svartsjuka från tjejens sida, eller någon form av bögstämpel från andra. Är det inte normalt att älska...?
Hur ska det bli möjligt att rädda världen om inte män får älska och visa det? Om männen i kostym och slips inte får älska. Utan kärlek - inga barriärer nedrivna, inga broar byggda.
Hur stor roll spelar egentligen föreställningar om sexualitet in - på andra områden än monogama förhållanden? Tänk om det faktiskt påverkar allt annat vi gör också i vårat samhälle? Tänk om det är brist på kärlek, och att få visa kärlek, som gör att miljön förstörs, arter dör ut, vattnet stiger, ozonlagret blir tunnare och svält på halva jordklotet?

Det är komplext såklart, men tillåter jag inte ens min pojkvän att älska sin tjejkompis, då blir det svårt att få femtio procent av jordens befolkning att göra bättre val från hjärtat..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag, 3 juni 2010

Unnade mig ny tisha eftersom jobbet verkade gå bra. Sen ringde chefen och sa att hon måste plocka bort tre dygn = 7000 kronor.

Så var det med den glädjen.

Men jag är nöjd ändå för jag, Jesper, Sofia och Ove hade en jättebra dag i Tällberg!

Peace train sounding louder.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag, 3 juni 2010

Personalmöte idag. Positivt är att min ene brukare känner sig jättetrygg med mig, fick jag höra. Inga konstigheter och ingenting annat, jätteskönt. Fick lite fler timmar hos honom! Har även fått tre dygn hos den fjärde brukaren, ska träffa den tredje och fjärde nästa vecka. Så får vi se hur det går! Ärligt talat I don't care, jag är en kicker.
Och jag tar inte på mig ansvar för saker som inte är mina områden, hah. Fick beröm av en arbetskamrat efter mötet som tyckte jag hade stått på mig :). Men ärligt talat verkar dom kunna köra med folk lite hur dom vill, sånt ställer jag upp på i viss mängd men inte mer.
Chefen hade visst något hon ville prata med mig om, men det skulle vi ta på telefon. Undrar vad det kan vara då?
Slänger i mig lite pasta nu, snart bär det iväg till Tällberg.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag, 2 juni 2010

Jag känner mig sjukt slut men nöjd. P&L Foundation kommer på fråga igen. Vad vill jag? Hur mycket orkar jag? Henrik och Jesper tror på mig men vart går min egen gräns? Hur mycket kan jag ta på mig utan att bli knäckt av stress? Nivån är fortfarande relativt låg. Bjuden på P&L-fest på lördag på cafét. Ah. Jamen. Jomen. Hurdå. Närdå. Vill jag. Kan jag. Hit och Dit. Men sammanhang. Jobb, band, engagemang, vänner, cafén, språk, människor, möten, allt jag har önskat och jobbat för.

Det gäller bara att vila mellan varven. Så bidebra.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Onsdag, 2 juni 2010

P&L-Jesper ringde mig och vi ska visst åka till Tällberg imorgon på Rework the world, typ fred-miljö-engagemang-politik-dagar, 70 olika nationaliteter kommer vara representerade och jag ska vara där som...journalist?! Det var tydligen överfullt så Jesper anmälde mig som journalist.. innovativt, mycket ^^. Det ska bli sköj! Har ett möte med honom idag 16.30.

Nu känner jag verkligen att jag fått ordning på mig själv ekonomimässigt, socialt och psykiskt/mentalt och jag vill behålla det såhär. Jobbintro nr2 idag t.e.x, kanon, jag blir så stolt över mig själv, att jag SLUTAR oroa mig, avslutar det del för del varje dag, stressen och orosklumpen i magen och huvudet som följt mig senaste åren. Jag kan inte säga det än, men snart, att det är BORTA!

Att jag pratar obehindrat med folk utan att bli knäpptyst emellanåt och irra med blicken som ett vrak är framsteg. Det är inte jag att vara tyst, att trasa sönder mig själv totalt, tro att jag inte har något att tillföra, och jag tänker inte låta det vara jag! Utan bara fortsätta med det här fantastiska livsflowet vart det än för mig - jag har alltid mig själv!

Jag börjar även förstå vikten av att säga Nej, det vore roligt, men jag måste tänka på mig själv i den här situationen, utan att få ångest och dåligt samvete - jag spar energi på det sättet! Och kan göra fina saker för både mig själv och andra, som jag ORKAR med!

Mycket VERSALER i det här inlägget, vet att ni gillar det! Mycket utropstecken också, det är nåt jag har fått från Johan! Ska duscha nu och sen bege mig till cafét
HOJ

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag 2 juni, 2010

Igår klev jag i mitt bästa jag och gick in till staden för att möta Fredrik! Vi chillade lite på cafét som planerat, gick hem, bakade pitabröd, stekte färs och hackade upp frukt/grönt, vilket blev en kanonkvällsmat. Såg Soraya M också, grym film, och inte i dess positiva bemärkelse, verkligen sevärd för samhällsintresserade och folk som tycker om att gråta till film...
Somnade på tok för sent, runt 02 kanske. Klev upp 06 imorse och gick morgonpromenad till jobbet, 30 min, skönt :) gick jättebra på introt idag, trivs bättre för varje gång jag är där! Så härliga arbetskamrater med. Fan, har verkligen fått kanonsommarvik, synd bara att chefen borde sälja glass istället för att sitta på sin post, fattar inte vad hon håller på med..

Läste Shirins blogg om ett självmord framför tåget hon åkte med, fy fan vad trasigt :( hemsk berättelse, läs på http://shirint.blogg.se .

Möte idag och ikväll kanske jag åker upp och chillar med Fredrik och Saga, han åkte vidare till henne :) Imorgon är det personalmöte och jag hoppas på goda nyheter!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag 1 juni, 2010

Jobbat även idag, efter jobbet drog jag hem till Denice och bjöds på nypressat kaffe, vi satt och solade och snackade massa skit... bra skit :). Snart ska jag gå in till stan för att möta Fredrik som kommer hit! :D Tänkte visa honom P&L-cafét, där kan man nog sitta hela kvällen för vädret är kanon.
Har lite filmer till kvällen, det blir antingen Soraya M (verkar som en hemsk film) eller en Wallander. Igår såg jag och Tomas Law abiding citizen, grymt bra thriller som ligger etta på biotoppen.

Tomas ska såklart spela match på söndag så inte blir det något partajande med alkohol på lördag.. vi som skulle fira honom. Happ. Matcher ivägen såklart. Jaja, jag tänker i alla fall vara uppe sent och härja, enda gången man kommer hem till Smedjebacken och det händer något. Jag pratar såklart om årets grej... drakbåtsfestivalen. Haha. Som man kan ironisera över, men Simon ska i alla fall vara med och paddla så EN anledning har jag att vara där ^^. Och Mitra kommer hem! Och Shirin och Ingemar = stor familjereunion. Så det blir kul ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()