Länkkärlek

Det är läge för lite länkkärlek, dessa två tycker jag ni ska spana in..

http://idagustafsson-stinn.blogspot.com - min gamla klasskompis från estet, Ida, som väntar barn med sin sambo Tom! Hon är som en liten Mia Skäringer lightversion. Så skön så! Man kan inte annat än älska sättet hon skriver på :) Eller henne heller för den delen!

http://myspace.com/erikabreiner - Erika, min singersongwriterkompis, som skriver svenska och engelska visor. Riktigt vackert med ett säreget stuk på rösten. Låten William är jättefin..

Resten hittar ni i listan nere till vänster!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shopping nummer 1000

Känns som att jag bara handlar och handlar varje dag, men kul är det, och det är så roligt att se hur det växer fram till ett litet bo! :)

Idag for jag, mamma & William till staden för att leverera de senast inköpta grejerna. Svängde även in och köpte en dammsugare till bra pris, varsin fin förvaringskorg åt mig och mamma, gardiner, tyg till kuddarna, en handduk och lite stuff. Såhär långt har jag kommit nu! Suddig mobilkamerabild.


Ska sy ett fint överdrag i svart till bordet, just nu ligger det en filt där. Sen kanske försöka fixa ett litet bord eller något till tv:n.
Hittills har jag lagt ut 10 000 kronor på första hyran, inredning & alla nödvändiga prylar. Känns som att jag behöver ligga lite lågt nu framöver med utlägg, men så har jag ju också saker så jag klarar mig. Nu är det mat och sånt i första hand!

Hittade ett bra "recept" på hur man syr kuddöverdrag.. :) det blir två svarta och ett i lilaröd velour!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Shopping

Idag blev det:

* 3 st stora kuddar, 70x70cm
* Två lite större ljushållare i glas
* 4 stora vinglas
* Plastbunke, besticklåda, grytunderlägg och glödlampor

Nu måste jag leta tyg och sy kuddöverdrag, det är lite dåligt med såna stora ute i butikerna. Eller så finns de och är svindyra. Tänker mig kanske en brun, en svart och en lila!
Ska även frakta stor-tv:n jag fick av Gabriel till lägenheten. Från och med nästa fredag kommer jag nog kunna sova och bo där! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Nu börjar jag få koll på fonemer och alofoner, känns skönt. Trodde jag verkligen aldrig. Hoppas jag klarar tentan om en månad. Mitt bredband lär ju inte komma förrän om någon vecka, vilket gör att jag kommer få massa tid att sitta och plugga :)

Ska snart ner till Nisses och köpa vinglas och lite grejor. Det kliar i inredningsfingrarna.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder



Det är inte mycket grejor jag har alltså, har aldrig varit en saksamlare; mer en som pysslar med Feng Shui. Kanske blir annat framöver. Såhär långt har jag i alla fall kommit på 2-3 dagar.

Nyss beställde jag en 120säng från KungSängen (som inte kommer komma förrän 10 november, suck) och Tele2 mobilt bredband. Utgift på utgift på utgift. Hujja. Man blir lite stressad. Men det ordnar sig! Lugna puckar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Friday

Gårdagen var inte så händelserik. Har fått betyg på Livsåskådningar vilket även det blev VG. Härligt! Just nu sitter jag och sliter mitt hår, vet inte vad jag ska satsa på för bredband; mobilt eller comhem i lägenheten.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Straight ahead

Jag och småbrorsorna gjorde utflykt idag. Jag köpte galgar, badrumsmatta, hallmatta, rumsmatta <3, en hylla i ek och ytterligare massa torrvaror. Så vi skruvade och pysslade och fixade. Tänk så fint jag får det! Bilder kommer imorgon!

Nu håller jag tummar och tår för att jag får dit en säng imorgon.

Hyllan jag köpte (jyskbild, minus de töntiga grejerna som ligger på)


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Onsdag

Mycket utgifter nu.. idag fick jag en räkning på 250:- för jourbesöket på akuten. Men jag försöker vara vuxen och inte tänka på det. Pengar kommer väl och går. Och när pengarna är slut får man tänka över om det var väl värda investerade pengar.

Just nu sitter jag med grammatiken och fonetiken. Det värsta man kan göra är att inte ens titta på uppgifterna, haha. Så det försöker jag undvika att inte göra. Det är faktiskt kul när man engagerar sig :)

Målet är att klara studierna i höst. Isåfall har jag till jul klarat, hittills i mitt högskoleliv:

* 15 poäng genusvetenskap
* 15 poäng spansk grammatik och fonetik
* 7,5 poäng Livsåskådningar
* 7,5 poäng Internationella relationer

En salig blandning som inte leder till annat än att jag känner mig berikad som person!

Till våren blir det antingen Processteknik 100% kombinerat med 15 poäng spansk litteratur/spansk kultur eller 100% Socialantropologi med dito.

Klarade mig igenom sjukan utan spy, tycker jag var duktigt jobbat! Vet att Matilda brukar vara duktig på att inte spy eftersom hon hatar spyor, så jag tänkte på henne. ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tisdagen i sin helhet.

Runt 11 stuvade jag i nästan alla mina prylar i bilen och begav mig bort till Borlänge. Blev många vändor upp och ned för trapporna till lägenheten, segt att flytta själv när man är halvsjuk, men jag klarade det. Här i Smedjebacken har jag bara lite kläder, målargrejer och dataprylar kvar. Känns skönt!

Tog hela förmiddagen på mig att ställa saker på rätt plats osv. Efter det åkte jag till Willys och storhandlade, men räknar med att det kommer bli ytterligare några storhandlingar. Pasta, ris, olja, krossade tomater, kaffe, vinäger, rengöringsgrejer av olika slag till både kök och badrum blev det idag. Hela tiden kommer man på saker man behöver. Tufft att klara sig själv dock!

Sprang sedan in på Jula och köpte kaffebryggare! :) Blev en med digital timer. Tråkigt nog måste jag ha den på fönsterkarmen i köket för det finns inget eluttag vid diskbänken -- besvikelse.

Till sist gick jag in på ljusaffären och köpte en jättefin golvlampa med dimmer för halva priset! Både jag och Tomas har haft sån tur med fina lampor där. Blir alltså ingen taklampa i rummet, ska däremot leta efter en till köket.

Vi hade avslutningslektion med Världsbilder-kursen på P&L-cafét på eftermiddagen.
Vi bestämde att vi ska ha en inflyttnings/klassfest, jag och mina fina tjejer i klassen nästa fredag, det blir knytis hemma hos mig <3 :) Så roligt!

Efter lektionen stack jag hem till mig och skruvade ihop lampan, duktiga jäkla jag alltså, Saris, du är för grym. Fixar allt. Här kommer lite bilder (titta vad sjukt högt badkaret är):

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magsjuka

Jahaja. Här kör vi slim down på aspstigen med lite magsjuka! Fy fan. Hittills har jag inte vomiterat och jag gör mitt bästa för att låta bli. Magen låter som en trasig torktumlare och gör ont. Mina bröder ligger utslagna i soffan, William inlindad i en filt likt jesusbarnet och Simon som hade "spytt upp tarmarna" inatt. Låter ju mysigt?

Varför bli sjuk när mamma åker bort?
Varför bli sjuk när mamma har fyllt kylskåpet, skafferit och frysen med godsaker till oändliga höjder?

Kom på ett nytt skämt:
"När vi var små var vi så fattiga att far höll för munnen på oss när vi hade magsjuka, inte slösa på resurserna sa han".
Usch vad hemskt.

Nja, nu lägger jag mig på sängen och skiter i den här morgonen. Har sovit som en fisk på torra land. Inte särskilt bra alltså. ^^

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ett riktigt Sarahem

Vi åkte och tog en kik på lägenheten ikväll igen.. åh. Jag kan inte med ord beskriva hur underbart det kändes att se mitt namn på dörren, på listan i trappuppgången. Se mitt kök, mina garderober, mina skåpsluckor, min madafacking spis!.. jag känner sånt lugn i kroppen! Helt underbar känsla. Sen att huset är ett mysigt tvåvåningstegelkomplex i typ 70-talsstuk är ju också så mysigt!

Imorgon packar jag bilen tidigt och åker till lägenheten. Ska installera alla prylar, fixa, dona, mäta, och börja på ett fotokollage med mina utskrivna foton från Mexico. Mest av allt ska jag bara vara. Hemma hos mig.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktigt jobbat.

VG på grammatiktentan i lördags. Jobbat natt. Tjänat pengar. Hämtat lägenhetsnycklar. Hälsat på min gamle brukare Stig. Och kanske det mest intressanta: köpt en grenkontakt.

Och nu återstår bara: att flytta in! :D

Jag planerar två former av inflyttningsfester: en lite galen med alkohol, och en lite chillare med te, vattenpipa, reggae och musik. Var god hör av er om vilken ni vill joina!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En påminnelse till mig själv.

"Livet är inte dagarna som gått, utan dagarna man minns".
copypasteat från Fritidsresors reklam.

De finaste minnen jag har är egentligen de oplanerade sakerna som hände, impulsiviteten, galenskapen, kärleken i allt.

Som när vi sov på marken i ett industriområde i Baja California för att hostellen var för mycket stad.

När jag mitt i natten hoppade i Stilla havet för att simma bland miljoner plankton (!) som upplystes av månen. Ett litet mirakel, ett litet universum.

När jag och Rock liftade med pepsitrucken halvvägs från Paz till vägskälet och gick resten av biten, säkert en mil i öknen, innan vi blev upplockade av två påverkade mexikaner och jag fick ta över ratten, jag som inte hade körkort.

Galenfärden från campet med Rolling Stones i de knastrande högtalarna, tio personer bak i skåpbilen och fyllot där fram. 

Debbie och Liz som kört ända från USA ned till Mexico, vilka jag fick lifta med, de som plockade upp oss i sin skramlande, gröna jeep och Debbie som sa Honey, don't worry, och kramade mig.

Tältet på bergshällen framför havet och solnedgången, stearinljusen på var sida.

De finaste minnen jag har i livet är de stunder jag älskat, och litat på mig själv och mitt eget mod i situationen, vilken den än varit.


Jag är så jävla glad över mig själv, den jag är. Och det vore så jävla synd och skam, att inte ta vara på min egen potential att älska och vara med om äventyr, på grund av ett påhittat behov av att en man ska älska mig.

Jag är för mycket för det!
Nu vill jag älska och leva.
<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Igår kväll tog jag en promenad med Gabriel. Det var skönt att gå och prata lite med en gammal vän.

Har skickat in sista protokollet för kursen Livsåskådningar. Klar med den. Avslutningsträff på cafét på tisdag. Ser fram emot nästa kurs.

Om några timmar åker jag till Borlänge, ska jobba natt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tentadag



Mälardalens högskola! Tentan gick ju som smort, kalla mig Sara Dumbledore Tahmirpour, mästarnas mästare i språk! Bjuder er på lite bilder från mobilkameran som jag inte hunnit pubba.

Redo att få intravenös smärtstillande om så skulle behövas, från akuten när jag var där.

Percy var med

Sawris!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nostalgi i natten

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vem går inte upp kl 05 en lördag för skolans skull?



Imorgon ska jag till Västerås och skriva tenta, hela dagen går åt. Men just den grammatikdelen är inte så hopplöst svår. Så på tisdag har jag alltså pangat in 9 högskolepoäng. Bra Sara!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjugare by

Ikväll ska jag åka ut till Sjugare, som ligger en bit bortanför Tällberg. Stina och hennes pojkvän hyr ett jättefint hus där och för närvarande är hon ensam.

Ska försöka ta med mig både Miljöetik-boken och spanska grammatiken.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lägenhetsritningen

 

Såhär ser lägenhetsritningen ut. Rummet är 3x5 kvm och helt lagom stort för mig och den som vill komma på sovaöverparty. Det står kokvrå, men spis är installerad, liksom frys. Köket är litet, badrummet likaså. Tror jag kommer trivas som fisken i vattnet! Och jag kommer för första gången på typ 10 år ha tillgång till ett badkar, är det inte fantastiskt?!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Åsgatan

Här ser ni mitt nya hem från och med 1 nov! Ni kan förstå att jag känner mig glad, det ligger precis vid älven :)


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Härliga lektion

Var tvungen att lägga upp den här bilden från dagens lektion, givet när jämställdhet kommer på tal. Mycket fniss framåt slutet, inte alltid så lätt att ha lektion kvällstid. Härliga klass!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Minusgrader

Imorse när jag vaknade regnade och smattrade det sådär fint.
Här har vi "varseln" för torsdag. Minusgrader, dagtid!



Men hav förtröstan. Vi har snart rusat igenom hela oktober. Efter oktober är det max 9 veckor kvar av det här året. Allting går så sjukt fort.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Video

Har verkligen bestämt mig nu, känner mig jättelycklig.
- Jag ska köpa mig lycklig :)



eller

 

Hoppas ni förstår ironin, men jag tittar i alla fall efter ett par schysta stövlar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag förmiddag.

Spelningen igår gick bra.

Imorse vaknade jag och fick ont igen, blev rädd att det skulle bli som sist när jag svimmade. Känner mig rädd att cystan ska bli större, och det känns jobbigt att jag inte har någon att dela det med. Men jag är glad att jag har mamma, underbara älskade mamma. Vad skulle jag göra utan henne egentligen?

Om någon vill ge mig ett positivt besked om någonting så står jag här, alldeles redo att ta emot det.
Själv har jag ingenting att ge, ingen kärlek och inget alls.

Fast eftersom what you give you will get in return är det nog bra om jag laddar upp en bunt med go kärlek till mina vänner, inte kan man sitta passiv heller.

Jag är nog bra på att tycka synd om mig själv, men eftersom ingenting blir bättre för det så måste jag försöka se om det finns andra alternativ.. haha.

Hoppas att Axel vill komma till mig snart, han är nog en av få män jag känner som förstår sig på kvinnor.
Sen kramas han som en gud också, min älskade vän. 

Nu kikade solen fram.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lediga lördag

Jag, mamma, Simon och Wille tog en tur till Nisses på morgonen. Resulterade i två stora kastruller, ett knivset med träbehållare, en ballongvisp och en ny handduk :) på vinden hittade jag ett bestickset, en till stekpanna, kökshanddukar, ett 16-delarsset med porslin och lite andra gamla grejer som jag dammade av. Så nu är mitt rum helt fyllt med massa grejer som bara väntar på att få installeras i ett hem.

Vet inte alls hur det blir ikväll, orkar inte tänka. Enklast kanske vore om jag skippar festen ikväll och åker till Borlänge direkt imorgon. Måste skriva en låtlista också. Tror det blir mest svenska låtar.

Annars har jag grejer att läsa om ekofeminism och miljöetik. Blir nog gjort någon gång i framtiden...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Älskling det är livet

Provade sota ögonen nyss i brist på hobby.



Det är ju kul att känna sig fin för sig själv i alla fall.
Förstår att detta måste verka tragiskt, men så farligt är det inte :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Attending socialförvaltningen

Okej det blir fest imorgon, glömde att jag kan slagga hos allas vår joker - Col!
Säkert en och en halv månad sen jag festade på riktigt, det här ska bli kul!

Hoppas mina systrar och deras respektive får en hell of a night i Krylbo, själv ska jag leva singellivet tills natten blir dag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

"Det dom aldrig nämner"

Håkans nya album är bra! Gillar "Shelley", "Det dom aldrig nämner" och "Man måste dö några gånger innan man kan leva".

Idag ska jag plugga och köpa skor. Är sugen på skor med lite högre klack.. stövlar eller nåt.
Idag är sista svarsdagen ang. lägenheten. Har tackat ja till 2 st, peppar peppar. Borde få veta på måndag hur det blir.

Imorgon kväll har jag två alternativ att välja mellan - fest på Wasabryggeriet eller filmkväll i Avesta/Krylbo. Festen blir nog lite krånglig att försöka gå på, eftersom jag inte har någonstans att sova i Borlänge längre. Avesta blir också krångligt eftersom jag på söndag spelar i bygdegården utanför borlänge, måste ju lösa hur jag ska åka med gitarren osv.
Jag får skjuts från borlänge-stan och 300 spänn, vilket kommer bli ungefär hälften av skokostnaden. Skönt!

Sen förstår jag fortfarande inte att du inte är kär i mig längre, men det tar väl ett tag att sjunka in.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barapapapa

Kärlek & Respekt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag

Har känt mig seg och tjock i huvudet idag, antagligen på grund av den lilla smällen jag fick igår. Men inget värre än så.
Efter samtalsbyrån träffade jag Gabriel vilket var jättekul. Vi drack kaffe och sen tog vi bussen till Smedjebacken. Han är en bra människa han, cynisk men klok.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tar aldrig slut på tårar

Så fort jag slår upp ögonen känner jag hur meningslöst livet är.
Tanken på att vara ensam skrämmer skiten ur mig.
Ensam, utan drömmar, vänner, mening. Utan ork. Vad slutar man i då.
Har tid hos shrinken klockan 14 idag, kunde inte ha kommit mer lägligt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Miles of windless summernight air

Omtumlande dygn.

Inställd yoga igår.

Resten orkar jag inte berätta här.
Har inte sovit så mycket inatt.

Imorse träffade jag Per på kupolen, vi skulle till och äta lite på McDonalds men när jag satte mig fick jag panikkramp i underlivet. Ställde mig upp för att det skulle gå över men icke. Började svettas, blodet steg upp i huvet och det började dåna. Svimmade och slog huvudet i bordet. Väl nere på golvet började svetten rinna ur pannan på mig. Folk ringde ambulansen så jag och Per har spenderat dagen på Falu lasarett. Han inte äta upp min mat ens en gång.
Fick göra gynundersökning och ultraljud och det visade sig att jag hade en vattencysta som är ofarligt.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Swimming song

Grät tills jag somnade igår. Gabriel säger att jag är ett emo. Men jag hatar att livet är så jävla osäkert.
Nåväl, det är sol ute idag - kan det bli vackrare?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En meningslös dag avklarad.

Nu har jag ätit mig tjock och glad så ni vet! Idag har det blivit allt möjligt gott, lunch, massa frukt, en hel påse naturgodis, och så kött med ris på kvällen. Känns som att jag behöver mer energi igen och det är ju ett gott tecken, tyvärr så mår jag ganska illa nu men det var det värt.

Antar att ni älskar att läsa om vad jag ätit.

Dagen idag var ganska meningslös förutom att jag träffade Linda i ca 20 minuter. Försökte plugga på biblioteket men gav upp ganska snabbt. Blir så himla trött av att åka fram och tillbaks till Borlänge.

Ser fram emot en bättre idag imorgon, få lite spanska gjort, titta på Matildas perkulator, och sen träffa Saga och Yoga på kvällen.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pengar

Som några kanske vet har Tomas stått för det mesta av maten under tiden jag har bott hos honom. Jag förde över tusen kronor nyss. Ska försöka få över mer med tiden. Jag hatar att känna att jag står i skuld till människor jag tycker om.

Pengar är fan en jävla issue hos mig. När jag och mina systrar växte upp hade mina föräldrar inte råd att köpa något annat pålägg än ost till mackan. När osten var slut fick vi äta med smör tills vi hade råd med en ost igen. Ibland kunde mamma köpa ett paket skinka. Då tog det slut ganska fort.

Skulle vi äta kyckling blev det oftast en hel kyckling som mamma skar isär och så delade vi på den allesammans. Ibland fick man en liten bit och då fick man nöja sig med det.

Jag har helt enkelt växt upp och känt mig lite som av en belastning för min familj, för att jag kostar.

Jag tror att pengar verkligen blivit en stor, negativ del i mitt liv. Jag tänker alltid i pengar. Alltid spara, oavsett vad det är.

Nu har jag tagit beslutet att den tiden är över. Ja, jag skiter i det. Jag skiter i att flera tusen kommer ryka från sparkontot till Tomas konto, känner ändå inte att det är rätt att han ska ha försörjt mig. Oavsett hur mycket/lite pengar han har.

Jag kommer låna från staten, ha! Jag skiter i det. Jag kommer ta studielån och då får jag väl stå i skuld då, det struntar jag i. Det ska inte få hindra mig från att leva och känna mig trygg.

Jag ska bjuda mina vänner på fika, för att dom förtjänar det.

Jag ska köpa kläder, yes det ska jag. Inte gå runt i några jävla paltor längre och känna mig ful, bara för att det är billigast så. Jag ska köpa tågbiljetter och inte fuska i kollektivtrafiken. Jag ska betala hyra i en lägenhet för att jag vet att jag kommer må så jävla bra och växa i det.

För pengar kommer och går, hit och dit. Det spelar ingen roll. Inget spelar någon roll.
Det viktigaste är att du mår bra.
Pengar är valmöjlighet, du kan styra och välja.
Gör det som känns rätt.

Det känns bra i magen och i hjärtat.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

'Til my 21:st birthday

Jag hoppas att jag till min 21årsdag (!) har hittat på lägenheten jag behöver, inrett den fint, kommit igång, och börjat plugga processteknik. Ingo berättade lite igår om vad man gör i de olika ämnena, han trodde inte jag skulle ha problem med att klara av utbildningen, hoppas på det jag med.

Hoppas att jag får jobba mer fram till jul, tjäna ihop lite mer pengar. Nu är det ungefär 2,5 veckor kvar tills jag kan ringa CSN och säga HÖRRNI, ge mig pengar nu, jag har varit duktig och klarat kurserna. Tills dess är det två böcker, ytterligare två reflektionsprotokoll och ett grammatikprov jag ska skriva. Känns ganska hanterbart.

I november börjar Internationella relationer-kursen, den kommer bli tung känns det som, men verkar spännande. Boken vi ska läsa heter: "The globalization of world politics: an introduction to international relations" 622 sidor och den andra: "Cold war: An international history" 144 sidor.

Jag kommer fixa det!

Inatt vaknade jag 03.00 och var skitledsen. Jag drömde hemska mardrömmar. Hamnade mitt i en uppgörelse mellan nazister och deras motsatser, drömde att dom satte eld på mig på en äng, att Shirin blev skjuten i huvudet, drömde hemskt suggestiva drömmar om Tomas, att han var någon annan, att han slutat älska mig osv. Vaknade och grät som fan, orkar inte med såna här äckelmardrömmar. Bombade iväg säkert 5-6 sms till folk men ingen var vaken. Lyckades i alla fall somna sen.

Nu tar jag nya steg.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Härliga lördag

Drar upp lite härliga bilder från idag :) Bland annat på min nya vinterjacka och från hösthornsgränd där det bjöds på god gratäng och norrlands vita guld! Supermysigt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

HAHA KOLLA FLUFFET

Publicerar en ganska osmickrande bild på mig :D
Fotograf: William

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

It aint over 'til it's over

Bytte jackan igår på kupolen, resåren gick sönder efter en dag. Tur att dom hade bra personal som fattade och gav mig en ny.

Tittade även på lägenheten i domnarvet. Fy fan säger jag bara! Dom hade ju installerat spis där, och frys fanns! Blev så enormt positivt överraskad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Rummet var vitmålat och toaletten liten men helt okej. Köket var alldeles lagom stort och lägenheten låg på andra våningen.

Fan, jag måste få den här lägenheten. Låg alldeles vid en stig som går ned till älven, min älv, som jag känner mig trygg vid.

Träffade på Denice, Emelie och Mimmi på kupolen sen <3.

Vid 17 stack jag till jobbet och kvällen där förflöt på bra, han trallade och sjöng, det enda som krånglade var tandborstningen men sovandet gick problemfritt.

Låg och smsade med Tomas från 21-01. Det var ganska tufft men behövdes. Krävde ett "beslut" och det är slut nu, definitivt.
Men it aint over 'til it's over. Jag har några saker jag ska säga till honom innan han slipper mig. Som jag hoppas kommer göra honom till en lite starkare person även om det kommer svida. Jag skiter i allt.

Behöver börja på en våldsam och krävande sport, inte så mycket teknik som styrka och uthållighet. Det jag kommer på är boxning/boxercise/body combat. Måste fixa det, snart.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I won't be long 'til it starts to trip

Haha. Jag åt chips till frukost så jag mådde lite illa efteråt. La mig och sov lite till.

Har glömt att jag igår var ned till klädcointainrarna med gamla/nya kläder. De går till människor som behöver dem bättre än jag. Gud vilken lättnad det var!

Har tänkt sortera lite idag också, vet att det är mer grejer på vinden som behöver slängas även..

Men först, kolla lägenheter.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jäss

Yeah, tre erbjudanden på lägenheter!
Måste svara senast nästa torsdag.
28 kvm med kokvrå Domnarvet, 38 kvm med kök Lergärdet, 39 kvm med kokvrå Betesgatan.

Bara att åka ut och kolla på dom!

Ikväll blir det nattjobb hos Olle, bra med lite cash.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagens åstadkommanden

* Ringt rektorn på VBU och bett om att få nytt betyg hemskickat
* Köpt en jättenice vinterjacka
* Köpt ny telefon!
* Fikat med Saga

Vad tjänar kvällar till? När man ändå bara sitter och väntar på sms från någon som aldrig kommer skicka ett.
Bra dag och jag hatar kvällar.
Aja.
Bara bita ihop.

Telefonen är ju fin i alla fall ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ok

Det går framåt med skrivandet.
Ingen stress Saris!

Faan vad jag längtar till ett gym.
Längtar efter hård styrketräning.
Mitt sätt att släppa allt i huvudet och kroppen.
Sättet jag kan få ut känslorna i annat än förhastade beslut, jobbiga bloggtexter eller olämpliga sms.

Annars hamnar jag där. I behovet av att någon alltid ska se mig.

När jag tränar löser jag problem omedvetet, släpper dom åtminstone.
Släpper allt det där irrelevanta, ologiska, de där känslorna som försöker tala om "sanningen" för mig.

Det är också ersättningen för kroppskontakt, för när jag tränar strömmar alla goda känslor i kroppen, precis som vid beröring eller sex.
Jag behöver inte vara med någon som inte vill vara med mig, oavsett vilken kille det är.
Jag förtjänar min egen goda behandling.
Mitt eget sällskap, dude.
Min egen kärlek. :)

Nu blev tre Jack Johnson-skivor nedtankade och klara! :)

Många möten med vänner inplanerade den närmsta veckan. Vet att det kommer göra gott. <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äsch

Grått och regnigt ute. Inte förrän imorgon får jag veta angående lägenheterna.

Känner mig inte särskilt positiv idag, som att allt går för långsamt, men det blir inte bättre för att jag stressar i tanken.

Måste helt enkelt sysselsätta mig. Så ska försöka skriva, som jag inte lyckades med igår.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skam den som ger sig

Först och främst måste jag berätta (jag gör texten centrerad händelsen i ära):
beslutet om "tilläggsavgiften" s.k. gestapobötern på spårvagnen är UPPHÄVD! Jag måste vara en jävel på att både vinkla och skriva för jag kommer inte behöva betala den. HA HA! 1200 spänn klirr!

Så idag gjorde jag en liten ceremoni tillsammans med Simon och eldade upp bötern :D



Tack Gud, Amen!



Gårdagens lektion var riktigt intressant! En socialantropolog kom och höll föreläsning. Oj vad jag skulle utbilda mig till det om jag visste att det fanns jobb! :)

Fick lov att gå tidigare för att hinna till yogan. Så fort jag kom in dit (stället heter Amhoj akupunktur (haha), så kände jag bara AUUUM. Helt rätt och helt underbart. Tyvärr var nivån inte så hög, vilket jag hoppas det blir ändring på till nästa gång. Jag vill svettas mer! Så jäkla skönt i alla fall, att jag ska få yoga varje tisdag ända fram till jul :)

Efter yogan fick jag låna dusch hos Denice. Var också meningen att jag skulle sova där, men jag gick till Tomas för att hämta en räkning som hamnat hos honom.

Trodde det skulle bli en snabbt överstökad företeelse men ack vad jag bedrog mig, båda tyckte ju det kändes skönt och roligt att ses :). Han hade lånat en film som vi kollade på, "Brothers", vilket var en bra men ganska förutsägbar film.

Känns skönt att veta att han fortfarande tycker om mig och vill umgås med mig. Den som har varit med om att göra slut eller separera vet att det inte är lätt, men det är bra mycket enklare när det är gemensamma beslut och att det får ta tid.

Jag sov där och gick imorse. Fick kaffe och frukost hos sötan Denice, var en slapp och skön morgon :) Nu är jag tillbaks i Smedjebacken och ska vända in och ut på varenda hjärncell för att försöka skriva ett reflektionsprotokoll från gårdagens lektion.

Imorgon ska jag och Saga på shoppingtur i Borlänge, gissa om det ska bli nice att bränna stålar, vilket jag aldrig annars gör :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hang with myself

Denice magsjuk, åker senare till stan.
Kom igen Tunabyggen! Vill ha lägenhet nu.
Gärna innan hösten är slut så jag får tralla runt i staden där jag känner mig hemma och uppleva den.

Den 17 oktober har jag spelning i ett ställe som heter Södertuna bygdegård. Ligger långt åt helvete!
Får se hur jag kan ta mig dit, kanske tigga skjuts av Felicia eller något.

Nej, dags att börja jobba.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag funkar på

Idag har jag alltså lärt mig nånting om ackusativ och dativ tror jag. Haha. Gjort en jävla massa spanskauppgifter i alla fall. Imorgon blir det totalfokus på etikkursen.

Så schemat är som följer: plugg inklusive promenad 10-15, lektion 16-19, Yoga 19.30-21.00. Sen stupa i säng hemma hos Denice.

Har haft en bra dag i övrigt :)

Puss puss.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mer plugg

Vi har etablerat en god standard.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Beslut

Oj oj vad allt känns rätt just nu! :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart JAG!

Varvar spanskan lite med en liten lista på framtida inköp :). Kommer någon på något mer jag behöver lägga till - eller har tips på någon som skänker bort hemmaprylar - så kommentera :)

Kaffebryggare - 250:-
Klädbyrå 600:-
Högtalare 300:- (Tack Shingo!)
Dammsugare - check
Soffa - 1250:-
Kastrull, glas - 300:-
Taklampa - 700:-
Bord 1000:-
Tv - check
tvbord - check
Mattor - check
Hyllor - 200:-

4700:-

Hantlar  - 200:-
Underkläder 200:-
Jacka - 500:-
Ny mobil - 1000:-
Busskort - 290:-

2190:-


Kommer fyllas på med tiden!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dagenidag

Blog of di day.

Seg söndag med grammatik (ifs älskar jag den här delen av grammatiken) och diskplock. Saker ligger fortfarande i högar på golvet, jag försöker påminna mig: hallå dude, det var nio dagar sedan du stack, det går inte snabbare än såhär.

Bobbelibobban i hörlurarna, minns den harmoniska människan i mig som är ganska soft.





Närhetsbehov hos tjejer och ensamhetsbehov hos killar, liknar mer regel än undantag. Det gör inget att jag inte är i ett förhållande men behovet sitter kvar, alltid hålla sig uppdaterad med vänner, alltid ha någon tillgänglig att prata med, aldrig känna sig ensam.

Varför?

VARFÖR?




Jag ska montera ner känslosystemet i industrin Jag (som inte innehåller nån logik alls), jobba, bli rik och bo fett i en flott lägenhet och ha fest jämt i mina framtida boomboomhögtalare. Sen ska jag insemineras och föda ungar som ska hjälpa mig med allt jag vill och i ersättning får dom inte kärlek utan pengar.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

You made my day

Släppa facebook var bara en dum idé, jag kommer inte sluta hänga där, kanske bara hänga där FÖR MYCKET. :) Varför göra sig mer ensam och begränsa sig?

Idag har varit en underbar och fantastisk dag.

Började dagen med arbetsintervju. Arbetet i sig kanske inte blir mitt, men jag (be)visade för mig själv att jag kan, hela processen - ringa och fråga om arbetet, vilket i sin tur leder till att dom ser att man är intresserad, vilket leder till intervju :). Jag var ärlig och sa att om dom hittar någon som bor närmre som dom tycker passar bra så blir jag inte ledsen om dom väljer den personen istället, men att jag gärna är villig att prova om dom verkligen behöver en vikarie.

Sen träffade jag min PER! Det var typ dagens grej (Saga du med ändå). Jag blev lite påmind om vem jag är och att jag har en sån jäkla fin vän i honom och att han finns där.

Efter Per åt jag två sushilaxbitar med Saga och vi fikade och det var mysigt och hon sa att våran yoga börjar på tisdag (!).

Sen har jag glömt och säga att jag har fått nys om en lillstuga i Borlänge som blir ledig så jag ska åka och kolla på den i veckan!
Och ja allt händer nu.
Ingenting är säkert eller stabilt.
Men jag lever!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fredagsmys

Jag tror jag har mognat såpass att jag förstår vikten av att fortsätta med mina vanor nu, de som jag etablerat och mår bra av. Det vill säga äta gott, av kött och grönsaker och allt livet har att erbjuda, träna för att kroppen bara älskar det, sova i tid. Det kanske är viktigare nu än någonsin till och med, för att orka med. Det är INTE läge att antingen tröstäta eller inte något alls. Helt helt fel.

Ikväll åt jag första riktiga måltiden på länge, det var dags. Kött, ris och grönsaker med sås. Godis till efterätt. Känns helt rätt och jag behövde inte ens tvinga i mig. Go Sara!

Gammelgumman längtar till stillheten i det tysta. Om jag inte vore allergisk skulle jag dessutom ha en katt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

The mess you left behind

Har varit iväg och tittat på lägenheten nu vilket dessvärre inte var någon höjdare. Badkaret var inramat i nånslags fångkabin från 60talet och persiennerna trasiga. Killen som bodde där var inte heller så positiv. Hyra, el, bredband och busskort skulle gå på över 5000 i månaden vilket känns för mycket! Trots att jag kanske skulle ha extrajobb vid sidan av. Ska jag lägga 5000 kr i månaden på en lägenheten så ska den vara fräsch.

Nu har jag stängt ner facebook tills vidare, för att undvika att sitta där och känna mig ensam hela dagarna. Återkommer när jag utvecklats till Sara 2.0 (- snart i din webbläsare!) och här i bloggen kommer jag att skriva som vanligt (tack för att ni läser).

Idag är första dagen som humöret varit någorlunda jämnt, känns skönt.
Mycket tankar som cirkulerar men jag lägger mindre vikt vid dem.

Nyss tänkte jag säger du att vi ska umgås som vänner så gissar jag att vi håller kontakten max en vecka (märk: vi = jag). För visst är det jag som håller kontakten, så har det ju alltid varit.

När jag är trygg och stark i sinnet känner jag inget behov av att höra av mig. Och det må vara en tråkig tanke, men du får mig inte heller att vilja höra av mig om det inte vore för saken att kämpa för ett förhållande. Vilket du uppenbarligen inte vill. Så vad ska vi prata om som vänner? När du visat att du bara är intresserad av dig själv. Vi ska inte prata om någonting, för då begraver jag oss. Tar bort alla bilder på dig, alla dina sms, slänger ditt nummer, bryr mig om andra.

Varit på högskolan i Falun också, inte ens kursreferensen var på sin plats, vilket innebär att jag inte kommer kunna läsa boken tills tisdag (!). Men det ordnar sig, jag får ordbajsa nåt.

Imorgon ska jag träffa Saga, Per och på jobbintervju i Ludvika. Känns som att det kommer bli en fin dag :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vetiver - Swimming song

Oh!

Bland det första jag såg när jag slagit igång datorn på morgonen, var att jag fått erbjudande om en lägenhet i Borlänge! :)
3348 kr i månaden, 46 kvadratmeter och bredband ingår. Allfarvägen i Borlänge, ligger ganska nära mitt gym Maserhallen och där jag tidigare bott, Ringen.

Tar jag dit min cykel så är jag i stan på 10 minuter. Det lite sämre var att det är flera som blivit erbjudna lägenheten, och att det inte är inflyttning förrän den 1 december.

Men vad fan.
Det får gå som det går.
Jag står ju kvar i kön oavsett! :)

Jag ska åka dit idag och titta på den. Idag ska jag också köpa en vinterjacka som jag kollat in på Vero Moda! :)

Livet kanske ordnar sig. Eller nej.

Jag ordnar livet!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()