Tue: Dec. 15, 2009

Det snöar ute! Äntligen byts det konstanta regntrummandet ut mot vitt puder i högar och ljumt eldiga himlar. Vädret innebär såklart en temperaturförändring - vi väntar många minusgrader och kalla fingrar i alldeles för tunna vantar. Tror stenhårt på att om man aldrig upplever vintern så uppskattar man inte våren och sommaren till fullo. Så tack :)

Gårdagskvällen var mysig, vi bjöd hem Tomas föräldrar och lagade tacos mexicanos. Ingen Santa Maria-salsa, ingen tacomix, ingen köttfärs, ingen riven ost. Nej, vi strimlade grytbitar, kryddade med spiskummin, vitlök, salt och peppar, mixade egen het salsa och serverade med hackad koriander och färskpressad lime. Det smakade 8/10 Mexico och jag är nöjd, tusan så gott det blev.

Är det någonting vi gör tillsammans så är det att laga mat och det är riktigt roligt. Dels för att vi får bra koll på vad vi äter och dels för att det blir kreativt. Och gott. Fick fina inredningsprylar av hans föräldrar. De tog med sig hans 14 år gamla palmväxt, en utelykta till balkongen, en lite annorlunda ljusstake och en liten julblomma.. nu känns det lite varmare här inne :)

Idag planerar jag att titta ut en julklapp till min lillebror, se filmen "Sisters in law" som ingår i kursen, träffa underbara Saga vid 15.30-tiden för att ge henne julklappen, läsa lite och ta det lugnt. Just det, fick din julklapp Hasse - tack! Ska bli jättespännande att läsa. Hassebiblioteket i Dalarna sparar en julklapp till dig tills du kommer hem :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback