Thu: Maj 6, 2010
Blev inga hot dogs här inte. Istället gjorde jag en ny paradrätt!
Ingredienser 2 port:
Potatis
2 fiskfiléer, pangasus använde jag
1 stor rödlök
2 dl mjölk
1 dl krossad tomat
½ färsk tomat
färsk vitlök, valfri mängd
salt
peppar
curry
fisk-krydda (som innehåller bland annat saffran, fänkål osv)
Do like diss:
Tina fisken i vatten.
Koka valfri mängd potatis.
Hacka rödlök och tomat.
Blanda samman mjölk, rödlök, tomat, krossad tomat, salt, peppar, curry och fiskkrydda. Låt stå någon minut.
Fräs tomaten och löken i lite olja och smör. Tillsätt mjölkblandningen. Strö över lite maizenaredning. Låt puttra upp.
Medans såsen puttrar sig från lös till tjock, skiva den tinade fiskfiléen i bitar, ca 2 cm. Lägg bitarna i såsen och låt sjuda i tio minuter under lock, utan omrörning.
Servera. Underbart gott!
Det jag hellre skulle använt till såsen är någon typ av creme fraiche, men maizena och mjölk fick bli budgetalternativet idag.
Potatis
2 fiskfiléer, pangasus använde jag
1 stor rödlök
2 dl mjölk
1 dl krossad tomat
½ färsk tomat
färsk vitlök, valfri mängd
salt
peppar
curry
fisk-krydda (som innehåller bland annat saffran, fänkål osv)
Do like diss:
Tina fisken i vatten.
Koka valfri mängd potatis.
Hacka rödlök och tomat.
Blanda samman mjölk, rödlök, tomat, krossad tomat, salt, peppar, curry och fiskkrydda. Låt stå någon minut.
Fräs tomaten och löken i lite olja och smör. Tillsätt mjölkblandningen. Strö över lite maizenaredning. Låt puttra upp.
Medans såsen puttrar sig från lös till tjock, skiva den tinade fiskfiléen i bitar, ca 2 cm. Lägg bitarna i såsen och låt sjuda i tio minuter under lock, utan omrörning.
Servera. Underbart gott!
Det jag hellre skulle använt till såsen är någon typ av creme fraiche, men maizena och mjölk fick bli budgetalternativet idag.